23.11.2018 | Tot està batejat - La mort sobtada en l’esport

Episodi 16 Temporada 1 30 min.
12

Tot està batejat

Caminem pel Penyagolosa, la muntanya mítica i màgica, i ens trobem amb els seus habitants. Són persones que preserven el tresor de les paraules que donen nom a les coses i preserven el llegat dels avantpassats. Jesús Bernart, que ara és un professor jubilat, les ha arreplegades i n’ha fet un llibre.

En Punt Docs hem conegut alguns d’aquests informants de Jesús. Són persones molt majors que, majoritàriament, viuen en masos aïllats i que han forjat la seua vida al redós de la muntanya. Altres viuen a Vistabella i veuen com l’equilibri demogràfic necessita l’aportació de noves famílies que opten per viure en la muntanya amb els seus fills menuts.

La mort sobtada en l’esport

Nacho Barberà era un jugador de futbol d’Alzira que va morir sobtadament el mes de juny. Tenia 14 anys. Els seus pares han posat en marxa una campanya per a recollir fons per a la investigació de la mort sobtada en esportistes. Arran d’això ens preguntem quines mesures es poden prendre per a previndre aquests casos, què diu la normativa i, sobretot, com s’investiga a casa nostra. Els pares de Nacho han parlat amb Punt Docs i també entrenadors i metges.

stats