22.02.2019 | Planeta fem

Episodi 26 Temporada 1 32 min.
12

Cada dia produïm una mitjana de un quilo i quart de residus, La major part de tots ells acaben en abocadors, perquè no poden ser reaprofitats. El nou Pla Integral de Residus valencià estableix com obligatòria la recollida selectiva, per tal de complir els objectius de la Unió Europea que obliga a reciclar el 65% dels residus en 2025.

El programa Punt Docs analitza el present i el futur del fem amb un recorregut que comença en els contenidors i segueix en plantes de tractament com les de Quart de Poblet, que abasteix l’àrea metropolitana de València, la del Campello, a l’Alacantí, o la de Cervera del Maestrat, al Baix Maestrat, que ha patit recentment un incendi.

Coneixerem els problemes de saturació i d’olors que pateixen, i les solucions que ofereixen instal.lacions d’última generació com la d’Algímia d’Alfara, al Camp de Morvedre. Entrem en l’abocador més gran de la Comunitat Valenciana situat a Dos Aigües, a la Foia de Bunyol, que rep cada dia 1.000 tones de residus, ara està previst iniciar una ampliació fins 2025 davant l’oposició dels ecologistes.

Descobrim abocaments il.legals en barrancs situats al costat de la ciutat de València i mostrem també alternatives com la recollida porta a porta que ha implantat el municipi d’Orba, a la Marina Alta. Què cal tirar a cada contenidor o com separar els residus a casa són altres de les incògnites que respon el reportatge “Planeta Fem” que esta setmana presenta el programa Punt Docs.

stats