Plaerdemavida 14/03/2018

Temporada 1 55 min.
tp

Descobrim les joies de la Fira del Llibre Antic i d'Ocasió de València

En Plaerdemavida aquesta setmana hem parlat de la Fira del Llibre Antic i d'Ocasió de València. Els clients més habituals de la mostra, que enguany celebra la 41 edició, són els que busquen exemplars rars i edicions antigues.

En la fira és possible trobar joies com ara una segona edició, de 1979, d'El gran foc dels garbons de Vicent Andrés Estellés i algunes primeres edicions de Blasco Ibáñez.

Ens ha acompanyat a l'estudi Alfons Cervera. Hem conversat de la seua novel·la La noche que los Beatles llegaron a Barcelona, un llibre que recorda la repressió i l'escena musical durant el franquisme.

També hem parlat amb l'escriptor i crític literari Carles Mulet que ha traduït al valencià La bona lletra de Rafael Chirbes. Mulet ha posat a disposició del públic valencià a Chirbes en la seua llengua, la llengua en la qual potser haguera escrit si les circumstàncies en què va viure l'autor hagueren sigut diferents.

En "La bona lletra", amb Vicent Usó, totes les setmanes aprenem a llegir i a escriure. Hui hem abordat la por a la pàgina en blanc. Com trencar el bloqueig de qui vol escriure i es troba amb un mur que no sap com escalar?

En "Notes a peu de pàgina", hem descobert la partitura amagada a la literatura de Charles Bukowski, l'escriptor que no podia escriure sense escoltar música.

A més, hem escoltat el relat Cartografia i no ha faltat "La firma de...", hui amb l'escriptor alacantí Joan Lluís Moreno.

stats