Capítol 20: Avinença

Temporada 1 55 min.
tp

Reflexió inicial dedicada al concepte extret del diccionari dels sentiments de Les cinc llunes, avinença. Harmonia en tots els aspectes. Comptem amb el testimoni de la ballarina i coreògrafa Sol Picó, qui ens defineix què és la dansa per a ella i celebra amb nosaltres l’existència de Les cinc llunes.

Lluna de teatre. Coincidint amb el 25é aniversari de la companyia, Arden Producciones recupera la seua obra 7 Reinas, una proposta d’investigació on set actors interpreten set dones que van regnar al món en els seus dies. Assistim a un assaig general a la Sala Russafa, un centre cultural que és molt més que un teatre a l’ús i que està obert a tota classe d’iniciatives.

Lluna de circ. Homenatge al Circ del Gran Fele, després del traspàs del seu líder, Rafael Pla. Es tracta d’una de les companyies de circ modern que més han treballat per la posada al dia d’esta disciplina artística, on la presència d’animals vius ha sigut substituïda per una bona dosi de fantasia, imaginació i música en directe. La companyia es va posar en marxa fa més de vint anys, dues dècades al llarg de les quals han portat els seus espectacles per tot el món i que els han valgut importants reconeixements nacionals i internacionals.

“Notes de so”. Estem a casa d'Edu Comelles. Després d'un any de pandèmia, hem aprés a conviure amb un paisatge sonor nou més enllà de les nostres finestres i a familiaritzar-nos cada dia amb un paisatge sonor de portes endins, de sons xicotets, pròxims i a cau d'orella. Descobrim-los.

Lluna de cine. "Sona la Filmo”. Berlanguianes. Any de la commemoració del centenari del naixement de Luís García Berlanga. Què vol dir berlanguià o berlanguiana? Hi responen José Antonio Hurtado, cap de programació de la Filmoteca valenciana; Àurea Órtiz, professora d’Història del Cinema i tècnica de la Filmoteca, i Begoña Siles, directora de la Càtedra Luís García Berlanga, de la Universitat Ceu Cardenal Herrera de València. Intentem aproximar-nos a la definició més exacta i fidedigna de la mà també de Vicente Muñoz Puelles, autor de Berlanguiana, un llibre que ha editat el Consell Valencià de Cultura; Nacho Lahoz, cap del Departament de Conservació de la Filmoteca i Rosana Pastor, comissionada de l’Any Berlanga.

CANTATATICÓ. Poesia escènica i lírica amb Carlos Luna, Cristina Blasco, Iris Almenara, Jesús G.

stats