Capítol 17: El fava de Ramonet

Temporada 1 54 min.
tp

Lluna de cine. "Sona la Filmo”. Fem una sessió de cinema mut valencià en la ràdio amb la música en directe d’Arcadi Valiente, al piano. Un viatge que ens portarà fins a la primera pel·lícula sonora en valencià de l’any 1933, El fava de Ramonet. Escoltarem alguns fragments d’aquell film. I per a realitzar aquest engrescador trajecte ens guia Nacho Lahoz, historiador del cine valencià i responsable de l’àrea de conservació de l’arxiu fílmic de l’Institut Valencià de l’Audiovisual. També comptem amb el testimoni del fill del director d’El fava de Ramonet, Juan Andreu.

Lluna de música. “El pentagrama”. Episodi dedicat al Grup dels Joves, un grup de compositors dels anys trenta del segle XX que estava integrat per Vicent Asencio, Vicent Garcés, Ricard Olmos, Lluís Sánchez i Emili Valdés. Escoltem obres d’aquests compositors i, en concret, el pianista Antonio Galera interpretarà una peça d’un d’ells.

“Notes de so”. Neu, glaç i desglaç. Edu Comelles ens porta de viatge al paisatge sonor que es troba al límit entre Terol i Conca, on naix un peculiar riu, que ací rep el nom del poble on ens trobem, Guadalaviar. Amb ell, farem un trajecte de més de 150 km fins al mar. Tot seguint els paisatges sonors fluvials.

stats