Josema Yuste: “No es pot jutjar, hui dia, l'humor que es feia fa 30 anys"

L’humorista, popular per haver sigut membre de Martes y Trece, ha dit en 'La vida al Màxim' que cal desdramatitzar-ho tot, però des del respecte a l’altra persona

Josema Yuste reclama no jutjar l'humor d'abans / À Punt Mèdia
09 de juliol 2023 - 10:18

Josema Yuste ha parlat en el programa La vida al Màxim dels límits de l'humor. Ell considera que es pot fer humor de tot i desdramatitzar qualsevol assumpte, "sempre amb un poc d'estètica i bon gust".

El productor i humorista ha dit a Màxim Huerta que a ell no li agrada l'humor que humilia. “La meua línia roja me la pose jo mateix”. Quan Màxim Huerta li ha recordat alguns esquetxos de la dècada de 1990, que en aquell moment van ser molt populars i que ara serien impensables, l’humorista ha contestat: “no es pot jutjar, hui dia, el que vam fer fa trenta anys. És injust”.

El polèmic esquetx de Martes y Trece sobre una dona maltractada

Referint-se al polèmic esquetx en què Martes y Trece parodiava una situació de violència masclista, Yuste ha afirmat que en cap moment s'estava dient que això estava bé. "Pense que no podem jutjar l'humor d'abans amb els paràmetres d'ara”, ha subratllat.

També ha parlat amb l’equip de La vida al Màxim de com era l'humor d’aquella primera etapa. “L'humor del principi era molt boig, també refrescant i atrevit. No teníem cap censura. Érem ments lliures que fèiem bajanades”. Segons l’humorista en aquella època el seu humor “portava un aire nou al que hi havia. No era improvisat, escrivíem sempre un guió, però ens deixàvem llibertat per a sortir i entrar”.

El millor dia en la seua vida professional

Josema Yuste ha recordat a Màxim Huerta quin va ser el dia en què els va canviar la vida, a Millan Salcedo i a ell, per a sempre. Yuste ha recordat que el germà de José María Íñigo, Paco Íñigo, els va veure treballar en un pub. "Ens va convidar a anar a Prado del Rey, perquè volia que ens coneguera el seu germà José María”. 

Allí, en aquell despatx, davant de tres persones, Íñigo els va convidar a interpretar-li alguna cosa, allí mateix. I així va ser com el duo d’humoristes va signar els seus cinc programes per a televisió. “I això va ser el millor que ens va poder passar en la nostra vida”.

Pots veure el programa ací

També et pot interessar

stats