Arkano: “Un jove em va dir que gràcies a la cançò 'Único' es va atrevir a enfrontar-se a la seua sexualitat”

El raper ha reconegut en La vida al Màxim que, com artista, cal atrevir-se a mostrar la part més fosca perquè la gent no se senta sola

Arkano durant l'entrevista en 'La vida al Màxim' / À Punt Mèdia

Arkano ha parlat en La vida al Màxim dels seus pensaments i plantejaments sense pèls en la llengua. En aquest sentit, ha dit: “Hem d'atrevir-nos a mostrar la nostra part més fosca, perquè la gent no se senta sola. Que no tot és èxit, celebració, felicitat i vides perfectes! I jo cada vegada m'atrevisc més a mostrar les meues merdes. De fet, en el meu disc Much en mostre moltes, moltíssimes”, des de la zona més fosca a la més lluminosa.

En parlar de les seues cançons ha recordat que alguns fans li han donat les gràcies. Arkano, en concret, ha volgut fer referència a la cançó Único —del seu primer disc—. Una cançó la lletra de la qual parla de la seua adolescència, quan ell mateix es va preguntar si podria ser gai, “perquè de sobte un dia em vaig adonar que m'agradava un xic”. 

D’aquell moment, d'aquell pensament, ha dit a Màxim Huerta, “recorde que de seguida el vaig descartar, me'l vaig apartar de la ment… Per tota la meua herència cultural que tenim tots al cap”. Arkano ha continuat dient que anys després és quan va poder escriure d’aquell sentiment… “I a poc a poc he anat parlant, obertament, de la meua bisexualitat”. 

Quan va compondre la cançó Único, un jove li va confessar que gràcies a la lletra d’aquesta cançó es va atrevir a enfrontar-se a la seua sexualitat i parlar-ho amb la família. "I clar" —ha dit Arkano—, "et conten aquestes històries i penses: “Que bonic!”". L’artista també ha parlat en el programa de com el rap ha sigut per a ell una autoteràpia.

A poc a poc he anat parlant, obertament, de la meua bisexualitat Arkano - Cantant

Arkano va protagonitzar la campanya contra l’assetjament de l’Ajuntament d’Alacant l’any 2018. Màxim Huerta ha confessat que li hauria agradat trobar en els anys 70 o 80, quan ell era adolescent, un referent com Arkano que diguera “jo també ho he passat malament”, perquè com li ha dit Huerta: "Abans no era assetjament, era normal".

Ací pots veure el programa sencer

També et pot interessar

stats