Anna Lluch: “No hem ensenyat la joventut actual a fer front als problemes i la culpa és de la nostra generació”

Segons l’oncòloga, la salut mental és el problema que tenim en l'actualitat, i entre els joves estan aflorant les carències que van tindre durant la pandèmia

Anna Lluch parla de la deterioració de la salut mental en la gent jove en 'La vida al Màxim" / À Punt Mèdia

Cada vegada que l’oncòloga valenciana Anna Lluch parla aporta noves reflexions que, sense dubte, no deixen indiferent a ningú. Durant l’entrevista amb l’equip de La vida al Màxim també ha parlat de la joventut i de com la percep l’especialista. En aquest sentit, ha dit que la salut mental és el problema que hi ha en l'actualitat: “Després de la pandèmia s’ha destapat un problema que ha existit sempre. I s’amagava perquè teníem com a tabú la malaltia mental".

Anna Lluch ha explicat que “una malaltia mental és una malaltia psicològica molt important, a la qual no donem tota la importància que té, i que ha afectat moltíssima gent jove, que la inhabilita per a la vida normal, els inhabilita per a la comunicació amb els amics i les amigues, també per a estudiar. Fins i tot als pares dels joves els costa entendre que això és una malaltia”. 

Després de la pandèmia s’ha destapat un problema que ha existit sempre. I s’amagava perquè teníem com a tabú la paraula ‘malaltia mental’. Anna Lluch - Catedràtica i oncòloga

Quan Màxim Huerta li ha preguntat per què la gent jove sembla haver estat més afectada per la pandèmia que les persones de més edat, Anna Lluch ha contestat que la gent amb més edat “té una altra estructura mental, i ho ha pogut assimilar d’una altra manera, però la nostra gent jove, que estan acostumats a tindre-ho tot i a no plantar cara a cap cosa negativa, la qüestió del problema psicològic mental els costa perquè no els hem ensenyat a fer front als problemes. I ací tenim culpa la gent de la nostra generació”. 

“La gent jove ho té tot i ho han tingut tot fàcil. I açò és un terratrémol”. L’oncòloga ha parlat de les carències que ha deixat la pandèmia de la covid-19 en la joventut, unes seqüeles que s’evidencien hui dia. “Durant la pandèmia el fet de no haver pogut anar a classe amb normalitat, de no haver pogut relacionar-se amb els amics amb normalitat, els ha creat un buit molt gran”.

Ací pots veure el programa sencer

També et pot interessar

stats