Sabem què és realment una fregidora d’aire i per què s’anomena així?

El físic i divulgador Arcadi García, col·laborador de La via verda, ho aclareix de manera molt didàctica 

El físic i divulgador Arcadi García en 'La via verda' / À Punt

La fregidora d’aire no és una fregidora. I no ho és perquè no és possible fregir sense oli. El físic i divulgador Arcadi García, en el seu espai en el programa La via verda, ha explicat les singularitats d’este nou aparell, els avantatges i el perquè del seu nom, que si bé pot portar a confusió també el converteix en un producte atractiu per al públic. I com Arcadi sempre diu, triar o no l’aparell per a la nostra casa, "depén de cadascú".

  • És possible fregir sense oli?

No, no és possible. La fórmula "fregir sense oli" és una expressió del màrqueting. 

  • Què és en realitat una fregidora d’aire?

És com un forn de convecció menut, que emet aire calent per a calfar els productes molt ràpidament. Els forns de convecció industrial s’utilitzen a les pizzeries i els restaurants.

La fregidora d’aire és com un forn en miniatura molt ràpid Arcadi García - Físic i divulgador
  • Per tant, una fregidora d’aire és… ?

És com un miniforn molt ràpid per a poder disposar d'ell a la bancada de la cuina. 

  • Quina diferència hi ha entre fregir i fregir amb aire?

Quan fregim tots sabem que utilitzem oli i que l'oli ha d’estar molt calent. L’oli transmet molt bé la calor als aliments. Si parlem d’este forn de convecció anomenat fregidora d’aire, el que fa és utilitzar aire per a transmetre la calor als aliments. L'aire no és tan eficient com l’oli, però sí que s'hi assembla molt. Este aparell és una espècie de ventilador que genera aire calent de manera continuada. 

  • Si parlem dels temps durant el procés…

Cal dir que la fregidora d’aire cuina d’una manera més pareguda al forn però amb els temps de cocció d’una fregidora. És a dir, que si en un forn per a fer unes verdures, entre el precalfament del forn i la cocció, necessitem uns 30 minuts, amb este utensili en 15 minuts ho podem tindre. És molt més ràpid que un forn convencional. 

  • Un resum dels beneficis

Redueix el temps de cocció de l’aliment i, per tant, suposa un estalvi en llum.

No necessita oli, amb la qual cosa menys oli, menys calories. Tot i que cal tindre en compte que si utilitzem un poc d’oli, molt poc, millora el sabor dels aliments cuinats.

  • Alguns inconvenients

És útil per a porcions menudes, això vol dir que cuinar amb ell per a un grup gran de persones no sembla molt convenient. El sabor resultant és diferent del d’un fregit. En definitiva, és una manera diferent de cuinar.

També et pot interessar

stats