Envasos que pareixen de cartó, però estan fets dels residus de podar la vinya

El projecte valencià Raspons mostrat a La via verda és pioner per al sector de les cooperatives vitivinícoles i permet crear caixes per a botelles de vi

Els professionals investigadors d'Aimplas en 'La via verda' / À Punt Mèdia

Un nou projecte d’economia circular anomenat Raspons aprofita les restes de la poda de la vinya per a crear un material similar al cartó. El projecte ha sorgit del treball investigador de l’Institut Tecnològic del Plàstic per una idea que li va proposar la cooperativa La Viña, de la Font de la Figuera. Es tracta d'un projecte pioner per al sector de les cooperatives vitivinícoles.

Xelo Escrig, investigadora d’Aimplas, ha explicat a l’equip de La via verda que una de les utilitats que té és la de fabricar envasos per a les botelles de vi. El projecte està subvencionat per l’Agència Valenciana de la Innovació i, en ell, participa també la UPV, juntament amb Aimplas i la cooperativa La Viña.

Un residu que fins ara anava al fem

“Durant la poda del raïm es generen moltes restes vegetals, uns residus que no tenien fins ara cap utilitat. I hem volgut donar-li altra vida i donar-los valor. En el procés, vam reduir la matèria primera a diversos tamanys per a poder mesclar-la amb un biopolímer (plàstic biodegradable). Amb això hem obtingut unes làmines que simulen cartó”. La investigadora ha explicat que ara treballen per a crear la resta de les parts del producte, de manera que tot ell provinga de l’economia circular.

També et pot interessar

stats