Tempura de verdures amb salsa romesco

Intermedi
2 persones

Un plat de textura delicada

Tempura de verdures amb salsa romesco / À Punt Mèdia
Tempura de verdures amb salsa romesco / À Punt Mèdia
30 de setembre 2022 - 20:00

Aquesta recepta de tempura de verdures té un gran sabor i una textura que faran que vulgues tastar-la.

  • 2 carlotes
  • 1 pimentó roig
  • 1 bròcoli
  • 1 albergina
  • 1 alvocat
  • Alfàbega fresca
  • Julivert fresc

Per a la tempura:

  • 300 ml d'aigua
  • 250 g de farina
  • 5 g de rent de forner

Per al romesco:

  • 50 g d'ametla crua
  • 50 g d'avellanes
  • 2 tomaques de pera
  • Alls
  • Vinagre de poma
  • Oli d'oliva 0,4°
  • Sal
  1. Escaldem el bròcoli i la carlota i els reservem en aigua.
  2. Mesclem els ingredients de la tempura i ho deixem reposar perquè fermente.
  3. Per a la salsa romesco, daurem amb oli la fruita seca i els alls.
  4. Hi afegim les tomaques trossejades i ho deixem coure.
  5. Hi agreguem sal, vinagre, ho triturem i reservem la salsa dins d’una mànega.
  6. Banyem les verdures i l’alvocat trossejats en la massa de tempura i els fregim en abundant oli.
  7. Ho reservem sobre paper absorbent.
  8. Fregim les fulles d’alfàbega i de julivert.
  9. Servim les verdures i les herbes acompanyades de la salsa romesco.

El bròcoli

És originari del Mediterrani, des de l'època de l'Imperi romà i ha estat molt present en la gastronomia italiana.

És un dels aliments més saludables i nutritius de la nostra dieta. Conté una gran quantitat de vitamines (vitamina C, i vitamina A + betacarotens), àcid fòlic i minerals essencials. Ofereix una gran aportació de fibra, és baix en calories i no té greix.

També et pot interessar