Sopa de peix a la tailandesa

Fàcil
35 minuts
4 persones

Sabors asiàtics

Sopa de peix a la tailandesa
Sopa de peix a la tailandesa
05 d'abril 2023 - 19:59

Ens n'anem a 10.000 quilòmetres d’ací, en concret a Tailàndia, per a fer una sopa de peix a la tailandesa. Això si, per a trobar alguns dels ingrdients principals no cal anar tan lluny, ja que vos resultaran familiars.

Anota:

  • 500 g de clòtxines o musclos
  • 1 llobarro de 600 g aprox.
  • 8 gambes roges 
  • 4 raves
  • 1 carlota
  • 1 pimentó roig
  • 1 ceba tendra xinesa 

Per a la sopa: 

  • 500 ml de caldo de peix
  • 250 ml de llet de coco
  • El suc de les clòtxines
  • Salsa de peix “nam pla”
  • Fulles de “lima kaffir”
  • Herba llimona (“lemon grass”)
  • Curri verd en pasta
  • Gingebre fresc 
  1. Coem les clòtxines, les obrim, en traiem la carn i en colem el caldo.
  2. Marquem les gambes i les reservem.
  3. Coem els ingredients de la sopa durant 10 minuts.
  4. Tallem les verdures a la juliana i a rodanxes.
  5. Cuinem a la planxa els filets de llobarro trossejats.
  6. Servim el llobarro, les clòtxines i les gambes.
  7. Hi incorporem les verdures i hi aboquem la sopa per damunt.
  8. Ho deixem reposar un parell de minuts.

La cuina tailandesa

La gastronomia de Tailàndia es caracteritza per la mescla equilibrada de sabors àcids, salats, dolços i amargs. Sol ser també lleugerament picant. És una cuina que ha influït i s’ha deixat influir, al llarg de molts segles, per altres cuines veïnes, com les de l’Índia, Malàisia i Indonèsia.

Per exemple, el nam pla és la versió tailandesa de la salsa de peix que s'elabora als països del sud-est asiàtic. Esta salsa seria una versió moderna i oriental d'una de les salses més antigues elaborades a partir de peix fermentat, el gàrum. El nam pla s’elabora principalment amb essència d'anxoves i aporta el sabor umami a les elaboracions.

També et pot interessar

stats