Sàndwitx de braó de porc amb mantega de porc

Fàcil
15 minuts
2 persones

Una elaboració senzilla, i no per això menys bona

Sandwitx de braó de porc amb mantega de porc
Sandwitx de braó de porc amb mantega de porc / À Punt Mèdia
26 de setembre 2022 - 20:00

El braó de porc és un dels components principals d'aquesta elaboració. El 'lacón' gallec és una curació en sal del braó del porc. Es produeix únicament de porcs de raça blanca, dels quals només s'utilitza la pota davantera. Podem trobar-ne de quatre mesos de curació o, inclús, de dos anys.

Pren nota d'aquesta elaboració senzilla, i no per això menys bona!

  • Pa de motle de forn 
  • 200 g de braó de porc tallat fi  
  • 2 'mozzarella' de búfala  
  • 50 g de mantega 
  • 2 encisamets 
  • 1 tomaca de pera  
  • Mig pimentó roig 
  • Mig pimentó verd  
  • Pasta de tòfona 
  • Ous de llissa cabuda 
  • Llima  
  • Cebollí 
  • Pebre blanc  
  • Oli OVE  
  • Sal 
  1. En un bol, barregem una mica de mantega amb una cullerada de pasta de tòfona.
  2. Untem l’interior del pa amb la mantega de tòfona, hi posem damunt el braó de porc, la 'mozzarella' i el tanquem.
  3. Per a la vinagreta, piquem els pimentons ben xicotets i els reservem en un bol.
  4. Li llevem les llavors i la pell a la tomaca, la trossegem i la incorporem als pimentons.
  5. Hi afegim un poc de suc de llima, els ous de llissa cabuda i ho mesclem tot.
  6. Per una altra part, torrem els encisams a la planxa partits per la meitat, amb una miqueta d'oli.
  7. Untem el sàndwitx per fora amb un poc de mantega i el torrem a la planxa.
  8. Servim el sàndwitx amb els encisams adobats amb la vinagreta.

Propietats nutricionals del braó de porc

D'una banda, el braó de porc és una bona font de proteïnes, d'alt valor biològic. D'altra banda, té una aportació calòrica considerable. Presenta més greix i menys proteïna que el pernil curat.

A més, aporta vitamines del grup B, excepte d'àcid fòlic.

També et pot interessar