Olleta de músic

Fàcil
4 persones

Cuinarem al ritme de les bandes d'Alcoi!

Olleta de músic
Olleta de músic
16 d'octubre 2022 - 23:59

Hui cuinem “Olleta de músic”, l’olleta alcoiana per excel·lència. Un plat d’aquells que es diu “reconfortant”, i que comporta una bona càrrega d’energia, imprescindible, sobretot, en festes de Moros i Cristians.

  • 400 g de fesols
  • 125 g de tanda de porc
  • 2 botifarres de ceba
  • 2 blanquets
  • 1 manoll de penques
  • 2 manetes de porc
  • 2 naps
  • 1 ceba
  • Herbes aromàtiques (romer, timó)
  • Safrà
  • Alls
  • Oli OVE
  • Pebre negre
  • Sal
  1. Posem a bollir els fesols, arremullats des de la nit anterior.
  2. Quan trenquen el bull, els canviem l’aigua als fesols.
  3. Hi incorporem les penques, els naps, les manetes de porc i la tanda.
  4. Mentre la olla va fent-se, sofregim la ceba i la reservem.
  5. Quan l’olla estiga ja cuita, hi incorporem la ceba junt amb les herbes aromàtiques
  6. Ho rectifiquem de sal i hi afegim les botifarres de ceba, els blanquets i el safrà.
  7. Ho deixem coure durant 10 minuts més.

Perquè es diu 'de músic'?

Es diu així perquè no porta arròs, ja que, per festes de moros y cristians, és impossible saber a quina hora tornen a la “filà” els músics de les desfilades i passacarrers, per tant, si es feia una olla amb arròs per a dinar, este sempre acabava esclatant-se i llançant a perdre el guis. La nit del 12 d’abril es celebra a Alcoi el Dia dels Músics, amb una gran desfilada de bandes de música que finalitza a la plaça de l’Ajuntament. A l’octubre es celebra una concurs d’olletes, per a commemorar el Mig Any.

També et pot interessar

stats