Llonzat de porc rostit amb figues, carabassa i vi dolç

Intermedi
2 hores minuts
4 persones

Un plat que combina la filosofia del "healthy, but tasty"

Llonzat de porc rostit amb figues, carabassa i vi dolç
Llonzat de porc rostit amb figues, carabassa i vi dolç
06 d'octubre 2022 - 20:10

"Al·leluia! Qui no mata porc, no menja xulla!". Amb aquesta recepta no matarem porc, ni menjarem xulla, però gaudirem d'unes bones costelles acompanyades de figues i carabassa.

  • Mig llonzat de porc de la part central
  • 4 figues fresques
  • 1 taronja
  • Mitja carabassa
  • Gingebre fresc
  • 1 encisamet
  • Vi dolç de Xaló
  • Pebre negre
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Desossem les costelles, tipus 'carré', i les salpebrem.
  2. Les marquem en una paella i després les enfornem fins que estiguen al punt.
  3. Torrem al forn la carabassa amb suc de taronja i ratlladura de gingebre.
  4. Matxuquem la polpa de la carabassa amb una mica de suc de la cocció de la carn.
  5. Torrem les figues partides per la meitat, hi afegim vi i ho deixem reduir.
  6. Servim les costelles amb el puré de carabassa, les figues i el suc de la reducció de les figues.
  7. Ho decorem amb fulles d’encisam.

Sabies que les figues són molt digestives?

Les figues són molt digestives perquè contenen cradina (un ferment digestiu) i molta fibra, que millora el trànsit intestinal. Tenen molt poques calories, zero greixos i zero proteïnes.

També et pot interessar