Ensalada de bonítol amb 'ras el hanout'
Ensalada de bonítol amb... "el millor de la botiga"
El nom de ras el hanout prové de la zona del Magrib. El seu significat fa referència a les espècies que l'integren i vol dir: Una selecció del millor de la botiga. A les botigues d’espècies, cada venedor confeccionava la seua pròpia selecció de les millors espècies que podia oferir. Les espècies més comunes són: comí, canyella, cardamom, clau, pebre, nou moscada.
Ingredients
- 300 g de bonítol net
- 2 albergines
- Mig pimentó verd
- Mig pimentó roig
- 1 tomaca
- 2 llimes
- 1 all
- Espècies ras el hanout
- Pebre roig dolç
- Sèsam torrat
- Julivert fresc
- Oli OVE
- Sa
Elaboració
- Torrem a la flama les albergines, les pelem, les tallem a tires i les reservem. En un bol, barregem els pimentons i la tomaca trossejats i l’all i el julivert picats. Ho adobem amb oli, sal, i una mica de suc de llima, ho mesclem tot i ho reservem. En un pot, posem un bon rall d’oli, sal, el suc de mitja llima, una culleradeta de 'ras el hanout', pebre roig i ho emulsionem. Tallem uns lloms de bonítol, els untem amb l'oli i deixem que macere durant 10 minuts. Servim una base d’albergina, per damunt posem l’ensalada de pimentons i, finalment, el peix tallat a rodanxes. Ho decorem amb sèsam torrat i julivert.
Viatjar mitjançant els aromes
Els viatges al Magrib, a Àfrica o al Mediterrani Oriental són, a més, una mena d'experiències amb el menjar on els gustos i els aromes de les espècies tenen un paper important. Tancar els ulls i captar l'aroma d'una bossa amb ras el hanou de segur et transportarà a algun país llunyà.