Ensalada de bonítol amb 'ras el hanout'

Intermedi
4 persones

Ensalada de bonítol amb... "el millor de la botiga"

Ensalada de bonítol amb "ras-alhanut"
Ensalada de bonítol amb 'ras el hanout' / À Punt Mèdia
07 d'octubre 2022 - 20:00

El nom de ras el hanout prové de la zona del Magrib. El seu significat fa referència a les espècies que l'integren i vol dir: Una selecció del millor de la botiga. A les botigues d’espècies, cada venedor confeccionava la seua pròpia selecció de les millors espècies que podia oferir. Les espècies més comunes són: comí, canyella, cardamom, clau, pebre, nou moscada.

  • 300 g de bonítol net
  • 2 albergines
  • Mig pimentó verd
  • Mig pimentó roig
  • 1 tomaca
  • 2 llimes
  • 1 all
  • Espècies ras el hanout
  • Pebre roig dolç
  • Sèsam torrat
  • Julivert fresc
  • Oli OVE
  • Sa
  1. Torrem a la flama les albergines, les pelem, les tallem a tires i les reservem. En un bol, barregem els pimentons i la tomaca trossejats i l’all i el julivert picats. Ho adobem amb oli, sal, i una mica de suc de llima, ho mesclem tot i ho reservem. En un pot, posem un bon rall d’oli, sal, el suc de mitja llima, una culleradeta de 'ras el hanout', pebre roig i ho emulsionem. Tallem uns lloms de bonítol, els untem amb l'oli i deixem que macere durant 10 minuts. Servim una base d’albergina, per damunt posem l’ensalada de pimentons i, finalment, el peix tallat a rodanxes. Ho decorem amb sèsam torrat i julivert.

Viatjar mitjançant els aromes

Els viatges al Magrib, a Àfrica o al Mediterrani Oriental són, a més, una mena d'experiències amb el menjar on els gustos i els aromes de les espècies tenen un paper important. Tancar els ulls i captar l'aroma d'una bossa amb ras el hanou de segur et transportarà a algun país llunyà.

També et pot interessar