Coquetes en versió tacos mexicans

Intermedi
4 persones

La cuina mexicana, feta amb productes valencians

Coquetes en versió "tacos" mexicans
Coquetes en versió "tacos" mexicans / À Punt Mèdia
05 d'octubre 2022 - 20:10

Aquesta és una manera de fer tacos mexicans amb ingredients i productes nostres. Per exemple, un farcit dels tacos molt popular és la cochinita pibil, un guisat de carn de porc adobada que s'acompanya amb ceba morada, taronja agra i xilis havaners, i que ací hem substituït per galtes de porc. Una preparació pareguda pot ser el conegut com a pulled pork.

  • 4 galtes de porc
  • 1 ceba
  • 1 carlota
  • 1 tomaca
  • Alls
  • Llorer
  • Pebre blanc
  • Pebre negre en gra
  • Sal

Per a les coques:

  • 1 got d'aigua
  • 1 got de farina
  • Oli OVE
  • Sal

Per al pico de gallo:

  • 100 g de formatge ratllat
  • 1 pimentó roig
  • 1 pimentó verd
  • 1 ceba roja
  • 1 alvocat
  • 1 llima dolça
  • Dacsa cuita
  • Salsa kimchi
  1. Ofeguem la ceba i la carlota juntament amb uns alls.
  2. Hi afegim llorer, pebre negre, la tomaca trossejada i deixem que se sofrija tot.
  3. Hi incorporem la carn, ho cobrim d’aigua i ho deixem coure.
  4. Esmicolem les galtes de porc i les reservem.
  5. Per a les coques, bullim l’aigua amb una mica de sal i oli.
  6. Ho retirem del foc, hi aboquem la farina i pastem bé la massa.
  7. Dividim la massa, fem les coques i les torrem en una paella.
  8. Trossegem les verdures del pico de gallo, hi afegim la dacsa i ho adobem tot amb oli, sal i suc de llima dolça.
  9. En una paella, aboquem formatge ratllat, posem damunt les coques i ho daurem.
  10. Servim les coques amb la carn esmicolada i la salsa pico de gallo.
  11. Ho coronem amb alvocat, una cullerada de kimchi i unes gotetes de suc de llima dolça.

Les salses pico de gallo

Són un acompanyament habitual de molts plats mexicans. La més comuna és una barreja de tomaca, ceba i pimentó verd, ingredients amb els colors de la bandera de Mèxic. També hi ha un pico de gallo dolç que inclou fruites com taronja, meló o meló d’Alger. La salsa criolla argentina és molt semblant.

També et pot interessar