Coquetes en versió tacos mexicans
La cuina mexicana, feta amb productes valencians
Aquesta és una manera de fer tacos mexicans amb ingredients i productes nostres. Per exemple, un farcit dels tacos molt popular és la cochinita pibil, un guisat de carn de porc adobada que s'acompanya amb ceba morada, taronja agra i xilis havaners, i que ací hem substituït per galtes de porc. Una preparació pareguda pot ser el conegut com a pulled pork.
Ingredients
- 4 galtes de porc
- 1 ceba
- 1 carlota
- 1 tomaca
- Alls
- Llorer
- Pebre blanc
- Pebre negre en gra
- Sal
Per a les coques:
- 1 got d'aigua
- 1 got de farina
- Oli OVE
- Sal
Per al pico de gallo:
- 100 g de formatge ratllat
- 1 pimentó roig
- 1 pimentó verd
- 1 ceba roja
- 1 alvocat
- 1 llima dolça
- Dacsa cuita
- Salsa kimchi
Elaboració
- Ofeguem la ceba i la carlota juntament amb uns alls.
- Hi afegim llorer, pebre negre, la tomaca trossejada i deixem que se sofrija tot.
- Hi incorporem la carn, ho cobrim d’aigua i ho deixem coure.
- Esmicolem les galtes de porc i les reservem.
- Per a les coques, bullim l’aigua amb una mica de sal i oli.
- Ho retirem del foc, hi aboquem la farina i pastem bé la massa.
- Dividim la massa, fem les coques i les torrem en una paella.
- Trossegem les verdures del pico de gallo, hi afegim la dacsa i ho adobem tot amb oli, sal i suc de llima dolça.
- En una paella, aboquem formatge ratllat, posem damunt les coques i ho daurem.
- Servim les coques amb la carn esmicolada i la salsa pico de gallo.
- Ho coronem amb alvocat, una cullerada de kimchi i unes gotetes de suc de llima dolça.
Les salses pico de gallo
Són un acompanyament habitual de molts plats mexicans. La més comuna és una barreja de tomaca, ceba i pimentó verd, ingredients amb els colors de la bandera de Mèxic. També hi ha un pico de gallo dolç que inclou fruites com taronja, meló o meló d’Alger. La salsa criolla argentina és molt semblant.