Coca d'anguila fumada amb tomaca marinada
Una coca ben mestissa
Luzvi Gacayan, la xef del Bar La Negri, de Benimaclet (València), ha visitat La cuina de Morera per tal de mostrar-nos el seu treball. La seua és una cuina amb moltes influències, però la principal ve de sa mare, que és cuinera i és filipina. El resultat, una coca ben mestissa: coca d'anguila fumada amb tomaca marinada.
Ingredients
- 3 tomaques de pera
- 4 lloms d'anguila fumada
- 100 ml d’oli d’oliva 0,4°
- 50 ml de kimchi
- 50 g d’alfàbega fresca
- Ruca
- Cebollí
- Brots variats
- Olives negres deshidratades en pols
Per a la coca:
- 300 g de farina
- 120 ml de cervesa
- 120 ml d’oli OVE
- Sal
Elaboració
- Per a la massa, pastem en un bol la farina amb l’oli, la cervesa i un pessic de sal.
- L'estenem en una safata de forn i l'enfornem a 180 °C durant 25 minuts.
- Quan estiga cuita, la tallem en trossos.
- Per a fer l’oli d’alfàbega, escaldem l’alfàbega i la passem per aigua i gel.
- L’assequem bé i la triturem amb l’oli.
- Mesclem la tomaca tallada a dauets amb una miqueta de kimchi, oli d’alfàbega i cebollí picat.
- Posem, damunt de cada tros de coca, una base de tomaca i, damunt, l’anguila fumada tallada.
- Ho adobem amb una miqueta de pols d’oliva negra, brots variats i unes fulles de ruca.
Ha donat a menjar a Angelina Jolie
Luzvi, entre els clients, també cuina per a rodatges de cinema. Ella conta que, entre altres actors i actrius, li ha donat a menjar a Angelina Jolie.