Calamar i sepionet al wok amb sopa de cacauet

Intermedi
2 persones

Una versió d'un plat colombià fusionat amb especialitats valencianes

Calamar i sepionet al wok amb sopa de cacahuets / À Punt Mèdia
Calamar i sepionet al wok amb sopa de cacauet / À Punt Mèdia
30 de setembre 2022 - 20:00

Hui cuinem amb Junior Franco, un jove colombià que un dia va decidir vindre a València i muntar el restaurant Taberna Paraíso Travel.

Aquesta recepta combina calamar i sepionet al wok amb sopa de cacauet.

  • 100 g de calamaret
  • 100 g de sepionet
  • 2 molls de l’os de vedella
  • 1 ceba tendra xinesa
  • Cacauet fregit amb sal
  • Oli OVE
  • Sal

Per a la sopa de cacauet:

  • 1 l d’aigua
  • 1 cap de rap
  • 90 g de rap
  • 1 ceba tendra xinesa
  • 20 g de ceba morada
  • 100 g de llima dolça
  • 5 g de pasta de vitet groc
  • 90 g de rap fresc
  • 60 g de pasta de cacauet
  • 2 nécores
  • 2 rojos
  • Celiandre
  • Citronel·la
  • Sal
  1. Posem el moll de l’os en aigua amb gel, i el deixem que es dessagne durant 12 hores.
  2. Ho coem a foc baix sense que arribe a bollir, i el deixem refredar en la mateixa aigua.
  3. Una vegada fred, traiem la carn del moll de l’os i la reservem.
  4. Per a la sopa, coem el cap de rap amb una ceba xinesa i 2 nécores trossejades.
  5. Retirem este caldo, hi afegim celiandre i citronel·la i deixem que infusione.
  6. Colem el caldo i el triturem amb els rojos, la ceba morada i els llomets de rap en cru i una miqueta de celiandre fresc.
  7. Ho coem al foc durant dos minuts, ho retirem, hi afegim la llima dolça, la pasta de vitet, la pasta de cacauet i sal, i ho tornem a triturar.
  8. Saltem els calamarets i els sepionets en un wok.
  9. En un bol, barregem els calamarets i sepionets saltats, el moll de l’os, la ceba tendra, cacauets fregits i celiandre.
  10. Ho servim acompanyat amb la sopa de cacauet picant.

Hem preparat una proposta superoriginal de fusió colombiana i mediterrània, amb un toc asiàtic.

T'animes a fer-la?

També et pot interessar