Arròs melós de vaca gallega i bajoqueta

Fàcil
2 persones

Una cuina clàssica i tradicional amb tocs molt manxecs

Arròs melós de vaca gallega i bajoqueta / À Punt Mèdia
Arròs melós de vaca gallega i bajoqueta / À Punt Mèdia
07 d'octubre 2022 - 20:00

Amb l'ajuda del cuiner Javier Barrachina, xef i propietari del restaurant El celler del tossal, coneixem una recepta de la cuina clàssica i tradicional, en què s'ha refugiat aquest cuiner, després d’haver treballat en restaurants innovadors o amb influències asiàtiques.

  • 250 g d'arròs albufera
  • 130 g de bajoqueta
  • 200 g de vaca gallega
  • 1,2 l de caldo de carn
  • 3 ossos de vaca (preferible de la mitjana)
  • 2 tomaques
  • 1 ceba
  • 3 carlotes
  • 2 nyores
  • Oli d’oliva 0,4 º
  • Safrà
  • Sal
  1. Torrem els ossos de vaca al forn i, després, els bollim durant cinc o sis hores. Colem el caldo i el reservem. Sofregim la carlota i la ceba fins que agafen un color daurat. Hi afegim la tomaca i la nyora. Ho ofeguem tot bé i ho triturem. En una cassola, marquem la carn de vaca pels dos costats i la reservem. En el mateix oli, sofregim la bajoqueta i la reservem. Sofregim l'arròs, hi aboquem el caldo i unes cullerades de la pasta de tomaca i ho deixem coure quinze minuts més aproximadament. Hi afegim safrà, la bajoqueta i deixem que l’arròs s’acabe de coure. Hi agreguem finalment la carn trinxada, ho deixem reposar i ho servim.

Un plat ben senzill, gustós, que sempre agrada i amb el qual sempre ens assegurem quedar bé.

També et pot interessar