Cinc receptes amb vegetals i fruites de temporada que impressionaran els teus

Carxofes, bledes, espinacs, faves, maduixes i taronges són els ingredients de les receptes que et proposem

RECEPTES PRODUCTES TEMPORADA
Consumir les aliments en el seu punt òptim potencia l'apreciació de la textura, olor i sabor / À Punt

És beneficiós consumir els aliments en el seu punt òptim, per a aprofitar les seues propietats nutricionals al màxim, i potenciar l'apreciació de la textura, l'olor i el sabor.

Carxofes amb romesco i creïlles de pastor

La carxofa és un saciant natural, millora del trànsit intestinal, ajuda a la retenció líquids, redueix colesterol i lípids, estabilitza els nivells de sucre en sang i estimula la secreció de bilis.

Aquestes carxofetes són molt populars en totes les nostres comarques, però el fet d’acompanyar-les amb romesco és prou típic al Baix Maestrat per la proximitat amb Tarragona, lloc on l’ús d’aquesta salsa és més freqüent. Pren nota de com preparar-les!

Pastissets de bledes i espinacs

Preparem una recepta típica de la Canal de Navarrés, una comarca on, a banda d'una gastronomia exquisida, tenen bona cosa de serra i natura. Les bledes són riques en fibra i antioxidants, que són essencials en la gestió dels nivells de sucre en la sang. D'altra banda, els espinacs són rics en betacarotens, que tenen un efecte beneficiós per a la salut ocular. A més, tenen un fort poder antioxidant, que ajuda en la prevenció del càncer.

Et deixem els ingredients d'aquesta recepta verda ací.

Faves al tombet

Les faves són una bona font de proteïnes i hidrats de carboni, molt més nutritives que les seques. No oblidem que són llegums, així que tenen un alt contingut en proteïnes que fan que es tracte d'un aliment molt recomanat per a vegetarians i vegans. Són riques en ferro i en fibra. Sovint s’empren en tractaments contra l’anèmia.

Vos proposem un plat molt tradicional amb elles, sobretot en algunes comarques castellonenques, faves al tombet. Una recepta que te la pots menjar en el plat, però que també la pots posar dins d’un entrepà i tindre un esmorzar de categoria. Prenem nota de tot el que necessitem.

Tonyina bloody Mary

La maduixa és una excel·lent font de vitamina C i flavonoides, compostos molt beneficiosos que li donen el seu bonic color. Pren atenció a aquesta proposta culinària, un tàrtar de tonyina blanca amb maduixes. El farem dins d’una tomaca valenciana a la qual li posarem una miqueta de tabasco, i així ens quedarà una tonyina bloody Mary. Aquesta recepta tan avantguardista arriba de la mà del xef i consultor gastronòmic Carlos Medina. Anota els ingredients!

Ensalada de taronja i ceba

La taronja, com la clementina i la mandarina, és rica en vitamina C, una vitamina important per a estimular les defenses immunitàries. Preparem una ensalada de taronja i ceba tradicional de la comarca del Camp de Morvedre. En aquesta recepta, preparem una versió d'un plat del cuiner Kike Peris, que va guanyar el primer premi del Concurs Internacional de Taronja de Sagunt. Que servisca d’homenatge a la seua faena. Pren nota!

Quina de totes tries per a experimentar en la cuina? T'encoratgem a provar-les totes!

També et pot interessar

stats