La pista que va fer un gir al cas del segrest de Juan Antonio Peñaranda, empresari de la nit d’Elda

El programa L'hora fosca aborda com la Guàrdia Civil va investigar el 2004 la misteriosa desaparició del conegut empresari

'L’hora fosca' tracta el cas conegut com el segrest de Peñaranda / À Punt Mèdia

Tres de març del 2004. A mitjan vesprada, un veí de Saix (Alt Vinalopó) crida a la Guàrdia Civil. Vol notificar que a la carretera de la Torreta, entre Saix i Elda (Vinalopó Mitjà), hi ha un vehicle accidentat. L'auto ha xocat frontalment amb una tanca, presenta la porta oberta i s'ha quedat enmig el camí. 

Antonio Sánchez, que en aquell moment era el sergent de la Guàrdia Civil de Saix i responsable al post de comandament, ha relatat a l’equip de L'hora fosca que, en arribar al lloc, van veure restes de sang fora del vehicle. Van recaptar dades de la propietat del vehicle i van conéixer la identitat del propietari: l'empresari de l’oci nocturn d’Elda, Juan Antonio Peñaranda Cuenca. Així arranca la investigació del cas.

"Un home fet a ell mateix"

Peñaranda era "un home fet a ell mateix", com l'ha definit davant les càmeres el periodista del diari Información, Juan Carlos Pérez Gil. "Un empresari d’èxit, propietari de sales de ball, discoteques… i un bon poder adquisitiu. Era discret i amb bones connexions amb els empresaris de la nit madrilenya. Sovint pels seus locals s'havia deixat veure Dinio o Matamoros".

Segons el mateix periodista, l'únic problema que se li coneix van ser uns problemes amb els porters d’una de les seues discoteques. La premsa es va fer ressò de baralles entre els porters i els clients del local. I també de les posteriors denúncies dels clients.

Imatge d'una de les informacions aparegudes en la premsa
Imatge d'una de les informacions aparegudes en la premsa / À Punt Mèdia

L'endemà de la desaparició de l'empresari, la seua sòcia i el seu germà, Miguel Ángel, acudeixen a la Guàrdia Civil a declarar. Segons ha relatat el guàrdia civil Antonio Sánchez, mentre Miguel Ángel es troba testificant davant d'ell, rep una telefonada que canvia el rumb dels esdeveniments. El germà del desaparegut es queda blanc. I com diu Sánchez, "jo veia com li canviava la postura, també el color del rostre i començava a contestar amb monosíl·labs fins que penja".

Però qui crida a Miguel Ángel, què li proposa la veu que hi ha a l'altre costat del telèfon? Què fa Miguel Ángel a continuació? I el més important de tot, mentrestant, on està Juan Antonio Peñaranda? Quin secret l’envolta?

El desenllaç del cas, a L'hora fosca

També et pot interessar

stats