L’últim estiu d’Ester a Vinaròs… i a la seua vida

Amb 'L’hora fosca' torna a À Punt el ‘true crime’ valencià i ho fa amb un cas que va commocionar al veïnat de Vinaròs el 2011, la desaparició d'Ester Ortí 

'L'hora fosca' torna amb el cas d'Ester Ortí, la veïna de Vinaròs / À Punt Mèdia
25 de gener 2023 - 09:46

Va commocionar al veïnat de Vinaròs, al Baix Maestrat. Parlem de la desaparició d’Ester Ortí, un fet que va ocórrer el setembre de 2011. Un 15 de setembre Ester, una dona que treballava en una immobiliària del poble, i feia una vida ―segons la seua germana Pilar i les amigues― “molt normal”, no va tornar a casa després de passar la vesprada amb les amigues.

Amb el seu cas ha tornat a la graella d’À Punt Mèdia el programa L’hora hosca, que ja comença a travessar fronteres i suma seguidors fora de la Comunitat Valenciana. L’equip d’aquest espai cada setmana s’endinsa en els successos valencians que més ens han marcat. En aquesta primera entrega de la nova temporada, l'equip ha parlat amb els familiars i amics d’Ester Ortí, i també amb els investigadors del cas i els membres de l’aparell judicial, per tal de mostrar a l’opinió pública que hi va ocórrer.  

Un dia que Ester volia recordar 

Aquell 15 de setembre era especial per a Ester i també per al seu marit. Feien vint anys de casats i havien pensat celebrar-ho amb un sopar especial. Ester, en acabar de treballar, es va arreglar. La celebració va començar amb les amigues i la seua germana Pilar. El grup va eixir a passejar, anaren de tendes. 

En un format televisiu de true crime acurat, en clau de suspens, L'hora fosca reprodueix amb un format de ficció els fets que totes les fonts consultades properes a Ester han narrat. En el programa es pot veure com Ester aquell 15 de setembre va comprar alguns productes per a sopar. Èrica Porcar, l’amiga que l’acompanyava aquell dia, ha contat a l’equip de L’hora fosca que “Ester estava molt enamorada de Pepe”. Aquell dia, "volia comprar el que més li agradava a Pepe per a sopar", ha dit Hortènsia. Pepe era obrer i músic. Ell tocava el saxo a hotels i restaurants de la zona.

Tant la germana d’Ester, Pilar Ortí, com la seua amiga Èrica han relatat com van ser aquelles hores prèvies a la seua desaparició, així com les primeres hores d’incertesa.

Esther, de jove, en una foto de l'arxiu familiar
Esther, de jove, en una foto de l'arxiu familiar / À Punt Mèdia

Aquell dia Ester s’havia arreglat més del que era costum. La seua germana li va dir que anava "molt guapa vestida" i la va animar a arreglar-se així cada dia. Ester n'era la germana menuda. La família havia arribat a Vinaròs des d’Olocau del Rei (Ports). Les germanes havien anat a la ciutat del Baix Maestrat a buscar faena i la van trobar.

“La vida d’Ester era una vida molt normal. Treballava en una immobiliària. Era la persona més bona del món. La més generosa. La millor germana que es pot tindre…”, ha dit d'ella la seua germana Pilar. I com que el 2011 la família tenia la mare dependent, Pilar sabia que Ester no anava a anar-se’n de casa i deixar sa mare malalta, perquè Ester sentia debilitat per sa mare. 

Una corda i un anell alcen les sospites

En les primeres hores de recerca, després que els investigadors trobaren al vehicle de José Juan una corda al costat de l’anell que Ester sempre duia, la Guàrdia Civil va qualificar el succés com “una desaparició inquietant”. L'endemà de la desaparició, la seua amiga que no trobava una explicació raonable al que estava passant, va tornar al lloc on havia deixat el cotxe la nit abans. Que era on s’havia acomiadat de la seua amiga.

I en un dels llocs que va entrar, precisament davant del magatzem on el marit d’Ester assajava amb el saxo, i que era on havia quedat en veure's amb ella, en aquell lloc comercial li van dir unes paraules aclaridores. Sent a L’hora fosca el que li van dir a Èrica Porcar.

Si vols conéixer la història completa, ací pots veure el programa sencer

També et pot interessar

stats