La desaparició de Rosana: una vida de generositat truncada una nit de Sant Joan

El programa L’hora fosca ha analitzat el cas de l'administrativa de Picassent que va consternar tota una població el 2013

L'hora fosca analitza el cas de la desaparició d'una veïna de Picassent el 2013 / À Punt Mèdia

Quan encara fumejaven les fogueres de la nit de Sant Joan de 2013, en començar el dia una mare desesperada es presentava a la caserna de la Guàrdia Civil per a denunciar la desaparició de la seua filla Rosana. La jove havia eixit la nit de diumenge de Sant Joan i dilluns no s’havia presentat al treball, al negoci familiar de mobles on ella era administrativa.

Durant les primeres perquisicions, els investigadors s'assabenten que la mateixa nit de Sant Joan el pare de Rosana rep una telefonada i sent la filla cridar "què fas amb la borsa, que fas amb la borsa!?". Aquest succés i el posterior missatge rebut pel pare al seu mòbil fica en alerta els progenitors. El missatge, escrit en espanyol, deia: "Papá, me quedo a dormir en casa de una amiga, que nos hemos ido al cine". El missatge no sembla escrit per Rosana, qui sempre parla i escriu en valencià. 

Desaparició d’alt risc

Totes aquestes circumstàncies fan que la seua desaparició siga qualificada "d’alt risc" per les forces de seguretat. Durant les primeres hores de la desaparició, la família ajudada pels amics fan una recerca intensa sense resultats, ha explicat a l’equip de L'hora fosca Antonio Martín, sergent de la Guàrdia Civil de la Unitat de la Policia Judicial de Picassent. 

En un primer moment no hi ha cap rastre de la jove ni del seu cotxe, un Peugeot 206 negre Cabrio. Els investigadors van coneixent que la família de Rosana, senzilla, treballadora i vinculada al sector del moble, és molt apreciada pel veïnat. Pel que fa a la jove, tot apunta que porta una vida ordinària i estable. “No sembla guardar relacions amb persones vinculades ni amb el món de la delinqüència ni amb el consum d’estupefaents”, apunta Antonio Martín, de la Guàrdia Civil.

Procés de reconstrucció 

El sergent de la Guàrdia Civil de la Unitat de la Policia Judicial de Picassent ha explicat que en el procés de reconstrucció, l'última persona que veu Rosana és el seu germà, al voltant de les nou de la nit de Sant Joan. Una cosina relata a la Guàrdia Civil que Rosana li havia contat que eixe diumenge havia quedat a sopar amb un xic que li devia a Rosana "una quantitat de diners".

Rosana Hervás no tenia problemes econòmics, tot el contrari. Treballava com a administrativa en l'empresa familiar de mobles, a Alcasser. Els seus companys parlen d’ella com una persona “bona i confiada”. "D’ella deien tots que no li importava deixar diners a les persones que ho necessitaven", ha comentat a l’equip de L'hora fosca Ignacio Cabanes, periodista de Levante-EMV

L’equip d’investigació troba una nota a l’habitació de Rosana que parla d’un deute de 270 euros. La nota té apuntat un telèfon. “El telèfon ens porta fins a un tal A. M. G., que havia sigut cooperativista per a una empresa de transports”, ha explicat Antonio Martín, sergent de la Guàrdia Civil de la Unitat de la Policia Judicial de Picassent. 

Mentrestant, apareix el cotxe de Rosana als voltants del centre comercial MN4. El cotxe no mostra signes exteriors d’haver sigut forçat, però, en canvi, li han arrancat el radiocasset, "que podria ser per a simular un robatori", expliquen els responsables de la investigació.

Fets encadenats

A partir d’ací comencen a encadenar-se fets que augmenten les sospites de les forces de seguretat: el mòbil que busca la Guàrdia Civil envia senyals des de Llíria, un lloc que no guarda cap relació amb Rosana, segons explica l'entorn de la jove. Un dels dies posteriors a la desaparició, un desconegut es persona a la casa familiar, on es troben reunits des de la família i els amics fins a les forces de seguretat. Apareix, a la butxaca del desconegut, la targeta de Carrefour de Rosana…

El desenllaç del cas, en L'hora fosca

També et pot interessar

stats