21.03.2020 | Gravetat zero

Temporada 1 132 min.
tp

Entrevistem la poetessa de la Safor Teresa Pascual. A més, durant tot el programa escoltem versos dels nostres poetes, de Marc Granell, Maria Josep Escrivà, Vicent Andrés Estellés, Paca Aguirre... En "Història d'una foto", una imatge de Miguel Hernández captada durant la Guerra Civil pel fotògraf valencià Luis Vidal; ens en parla José Aleixandre. En "Galerades", amb Vicent Usó: Italo Svevo i la literatura a Trieste.

"Taula de filosofia": Individualisme. Jo o nosaltres? Amb els filòsofs Elvira Cambrils i Tobies Grimaltos. Parem especial atenció a l'obra poètica de Carmelina Sánchez-Cutillas a qui l'AVL dedica l'any. Parlem de la restauració de la predel·la del Retaule del Centenar de la Ploma amb Gemma Contreras i Fanny Sarrió, de l'Institut Valencià de Conservació, Restauració i Investigació. En el "Calidoscopi" de Carles Gámez: tot sobre art i disseny.

Raonem amb el poeta Josep Piera, que ens presenta el seu diari de confinament ‘Des de la finestra’, disponible al web del Col·lectiu Saforíssims. I tanquem amb el "Cineclub" d’Áurea Ortiz: Cinema i poesia.

stats