Paquita (iaia de la fallera major de València): “Ha sigut un orgull per a Maria Estela i per a Pinet”

Del poble de la Vall d'Albaida són els iaios paterns de Maria Estela i, davant les càmeres de Fas festa, l'alcalde ha anunciat que hi dedicaran una plaça a la fallera major de València 2024

Manolo i Paquita, els iaios paterns de la fallera major de València / À Punt Mèdia

La visita de les falleres majors de València 2024 al programa Fas festa ha estat farcida de sorpreses, tant per a Marina García, la fallera major infantil, com per a Maria Estela Arlandis, la fallera major. Maria Estela n'ha rebut una que ha començat quan, en un moment del programa, de sobte a les pantalles del programa han aparegut imatges del poble de Pinet amb un grup de veïns i algunes pancartes.

En veure-les, Maria Estela ha exclamat tota emocionada: “Ai, els meus iaios”, mentre la imatge mostrava a Paquita i Manolo. Quan l’equip de Fas festa s’ha dirigit a ells per a preguntar-los com estaven, Paquita ha contestat: “Que com estem? Ja ho veus, emocionadíssims. I molt agraïts a totes les persones que estan ací donant suport a Maria Estela”.

Paquita, la iaia de Maria Estela, no ha pogut quasi ni parlar davant les càmeres de Fas festa. Ella i la neta, a una banda i l'altra del monitor, han començat a llançar-se besos a l’aire. I quan la periodista s’ha dirigit a Manolo, només se'l sentia dir: “La meua neta, la meua neta”. S’ha mostrat molt emocionat de veure-la, així com del suport dels veïns. Quan li han preguntat que va sentir en conéixer la notícia, ha dit: “No tinc paraules, hauria de viure-ho de nou per a posar-li'n. Ara mateix és impossible explicar l’emoció que porte ací dins”.

"En conéixer el nomenament, vaig córrer al balcó"

El dia del nomenament, Paquita en conéixer la notícia va necessitar eixir al balcó. Com ella mateixa ha contat a l’equip de Fas festa: "Jo anava per casa, fent faena, nervioseta, sentint el programa". I en el moment en què van dir el nom de Maria Estela vaig córrer al balcó i a crits va començar a dir: "Xiques, xiques, la meua neta és fallera major!". Va ser molt emocionant. I tot el veïnat va anar acudint-hi.

La dona ha dit que el nomenament “ha sigut un orgull per a Maria Estela i per veure l’alegria del poble”. El que no sabia la fallera major és que l’Ajuntament de Pinet, i l'alcalde, encara li tenien preparada una altra sorpresa: una plaça a Pinet portarà el seu nom.

Cara de sorpresa de Maria Estela
Cara de sorpresa de Maria Estela / À Punt Mèdia

De sorpresa. Així ha sigut la cara que se li ha quedat a la fallera major de València quan ha sentit l’alcalde de Pinet. Maria Estela, en sentir-ho, s’ha dirigit al veïnat i ha dit que, encara que és un poble molt xicotet, "té un cor molt gran. I estic molt orgullosa de portar el poble de Pinet a qualsevol lloc; i també als meus iaios, als quals estime moltíssim i els trobe moltíssim a faltar".

També et pot interessar

stats