30.09.2021 | El rall diari

75 min.
tp

'El rall' ha començat hui amb el testimoni de María Moreno, una veïna de Dénia que va emigrar als Estats Units a la recerca d’un futur millor. La seua història forma part del llibre 'El somni americà contra el caciquisme i la fil·loxera' de Juli Esteve. El periodista ens ha presentat l’obra, que aprofundix en la història dels valencians que van decidir a principis del segle XX travessar l'Atlàntic buscant un futur millor.

 

I amb Juan Fran Ferràndiz ens hem endinsat a la serra de Mariola per a conéixer la llegenda de la donzella de Mariola, una història molt viva en tots els pobles que compartixen esta muntanya.

 

I la col·laboradora de la Universitat València María Muñoz ens ha convidat com cada dijous a prendre l’Aperitiu científic. María Muñoz ens ha explicat d'on ve la tradició que seguixen moltes embarassades de fer 9 voltes a la catedral de València per a tindre un bon part.

 

El Rall també s’ha acostat fins a Xodos. Gràcies a Pablo Solsona, soci de l'Associació Valenciana de Meteorologia, hem conegut les peculiaritats de l'oratge d'esta localitat de l'Alcalatén.

 

I en l’espai dedicat a les mascotes, amb l'ajuda de la nostra col·laboradora Yolanda Climent, hem descobert la intel·ligència i les emocions d'animals i plantes.

 

Per tancar hem donat els detalls de la carrera que ha iniciat Manises per a aconseguir que esta localitat de l'Horta Nord s'integre en la Xarxa de Ciutats Creatives de la Unesco en la modalitat d'artesania i arts populars.

Continguts

stats