30.05.2022 | El rall diari

81 min.
tp

La primera parada de hui ens ha portat als prop de 90 municipis inclosos dins del Circuit Valencià Cultural que tanca el 2021 amb un balanç molt positiu: més de 1.500 representacions amb prop de 265.000 espectadors. Per això hem tingut a l'estudi Abel Guarinos, director general de l'Institut Valencià de Cultura.

Hem continuat amb l'habitual "Ruta dels esmorzars" del dilluns amb els nostres col·laboradors Joan Ferrús, Arnau Clari i Pelayo Máñez. Hui ens han acostat les novetats i els guanyadors del I Concurs de Cremaet de Xeraco, que es va celebrar divendres passat.

Després hem "Descobert paraules", concretament les de Silla, ja que en aquesta localitat s'han portat a terme dues campanyes de promoció de l'ús del valencià, comerç i igualtat. Per això hem rebut Laura Millán, regidora d'Educació, i Empar Minguet, tècnica de promoció lingüística del consistori. 

Després hem rebut les nostres dones conversadores de capçalera: hui, en les "Xarrades en xarxa", Pepa Guardiola i Tesa Giner han seguit reflexionant sobre les implicacions de conviure amb robots i quines conseqüències té la intel·ligència artificial.

Hem obert la segona part del programa descobrint l'actualitat dels pobles i les ciutats del territori valencià amb la col·laboració de les companyes i els companys de la Xarxa d'Emissores Municipals Valencianes. 

Per a tancar el programa de hui, hem entrevistat Cristina Plumed, presidenta de l'Associació d'Empresaris del Camp de Morvedre, Asecam, per a explicar-nos el seu projecte d'innovació climàtica per a generar alternatives d'absorció de diòxid de carboni per a les seues empreses.

stats