29.09.2022 | El rall diari

78 min.
tp

Com podem dinamitzar els espais rurals del territori valencià? Aquesta ha sigut la primera incògnita de hui i l’hem resolta fent parada a Benlloc, perquè aquest cap de setmana hi celebren la novena Fira de la Biodiversitat Cultivada i les sisenes jornades de la Nova Ruralitat amb tallers, xarrades i molt més.

Després hem fet un ‘Aperitiu Científic’. Bé, hui podríem dir que vos hem presentat un menú complet amb totes les activitats que faran demà a la Universitat d’Alacant per a celebrar una nova edició de la Nit de la Investigació (European Researchers’ Night 2022).

Tot seguit, hem apagat les llums i hem encés el projector, perquè ha arribat ‘Cinestèsia’ amb l’actualitat de l’audiovisual valencià. En aquest espai hui hem canviat d’escenari i ens n'hem anat a les aules, ja que ens han oferit una secció especial amb la nova Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE) com a protagonista!

Després hem canviat de tema, però no de lloc, ja que ens hem quedat als centres escolars valencians gràcies a Irene Alegría. En ‘Què diu la mestra’, la nostra mestra de capçalera ens ha parlat d’activitats que es poden implementar a les aules per a aconseguir una gestió emocional millor.

Per a començar la segona hora ens hem desplaçat a Alcoi, ja que l’Associació de Periodistes de la província d’Alacant organitza per a aquest dissabte la jornada ‘El periodisme més proper’, on s’analitzarà el paper dels mitjans de comunicació local en els diferents formats actuals.

Com cada dijous, des de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies ens han acostat totes les propostes que fomenten per als municipis valencians. En aquesta ocasió hem descobert el programa ‘Ciutadania Digital’, que busca promoure la inclusió i erradicar la bretxa digital.

stats