28.02.2022 | El rall diari

80 min.
tp

Hui la primera parada d''El rall' ha sigut a Alzira, on hem conegut Adrián Sarrià. Ell és infermer i ha creat un joc de cartes anomenat 'La última enfermera', una divertida proposta per a conéixer el món de la infermeria i que, a més, recapta fons per a ajudar en la investigació contra les malalties minoritàries o poc freqüents.

Seguidament, hem continuat fent la "Ruta dels esmorzars" amb els nostres col·laboradors Joan Ferrús, Arnau Clari i Pelayo Máñez. Hui ens han parlat d'un lloc de la ciutat de València on podem gaudir d'unes braves molt picants.

També hem seguit "Descobrint paraules", concretament les que s'inclouen en la iniciativa "Creixent al caliu". Es tracta d'una proposta del Gabinet de Normalització Lingüística de l'Ajuntament de València per a demostrar que el valencià no és sols un patrimoni i un tresor, sinó que, sobretot, és una oportunitat.

Per a tancar la primera hora del programa hem fet les nostres "Xarrades en xarxa" amb les tres dones que ens acompanyen cada dilluns: Pepa Guardiola, Tesa Giner i Isabel Morant. Hui hem conversat sobre un tema que ens preocupa molt: la invasió d'Ucraïna per part de Rússia.

En la segona part hem parlat de les activitats que pel 8 de març se celebren a Albal. A més, hem parlat amb el seu alcalde, Ramon Marí, i hem comentat que aquest poble de l'Horta Sud multà amb 800 euros un home que volia denunciar una dona prostituïda.

Per a tancar el programa hem viatjat fins a Atzeneta d'Albaida. Allà, Melchor Rovira, soci d'Avamet, ens ha contat les peculiaritats de l'oratge d'aquesta localitat.

stats