27.04.2022 | El rall diari

78 min.
tp

Hui en 'El Rall' hem fet la primera parada a Dénia, on aquest diumenge 1 de maig es presentarà 'Venim de lluny', el documental del Col·lectiu Mirades que aborda de manera global la història de la Marina Alta. Pau Soler i José Gayà ens han contat que el treball planteja un recorregut al llarg de la història comarcal, transitant en imatges i testimonis per les diferents cultures i civilitzacions que han habitat aquestes terres des de la prehistòria fins a l'actualitat.

Hem seguit amb 'A la marxeta', l'espai on Clara Laguarda ens mostra els sons valencians que ens parlen de la vida i hui, especialment, de les mares.

Tot seguit, hem obert una porta al 'Veïnat animal'. Hui la col·laboradora Yolanda Climent, del programa 'Xe, que animals!' de Ràdio Riba-Roja, ens ha portat propostes per a viatjar amb les nostres mascotes.

A continuació, i per a tancar la primera hora del programa, hem iniciat les 'Xarrades en xarxa' amb Joan Borja, Ramon Mampel i Joan Olivares. Hui el tema era el 25 d'abril i el significat d'aquesta data per als nostres xarradors.

En la segona part d''El rall' hem rebut la visita del col·laborador gastronòmic Carles Galletero, que ha arribat una setmana més amb un cabàs ple de propostes i hui, especialment, de sabors i olors del mar.

Hem acomiadat el programa de hui a l'estació biològica i jardí botànic les Torretes d'Ibi. Amb Segundo Ríos hem parlat de l'arç blanc, també conegut com 'cireretes de pastor' o 'garguller'.

stats