18.11.2021 | El rall diari

78 min.
tp

El Rall ha començat hui centrant-se en un projecte que promou l'associacionisme i la participació social en el medi rural. Es diu Alifara, es du a terme a la comarca dels Ports i acaba de rebre el premi a la millor experiència en un congrés de Medicina Rural celebrat a Ourense. Hem parlat amb Nel•lo Monfort i Viola Cassetti, dos dels coordinadors del projecte, ens han explicat com va l'experiència.

Amb Vicent Baydal, professor d'Història del Dret a la Universitat Jaume I de Castelló, hem descobert qui era al-Àzraq, un personatge massa desconegut que va tindre molta importància en la història medieval valenciana.

Hem conegut com va ser la primera sessió del Consell de la Infància i Adolescència de Picassent, així com les propostes que els xiquets, xiquetes i joves de la localitat han fet en aquesta presa de contacte.

Hem seguit amb els menuts i menudes com a protagonistes. Hem viatjat a les aules del CEIP Jaume el Conqueridor de Catarroja per a conéixer els projectes que es treballen en aquest centre.

En la segona part hem obert la porta al "Veïnat Animal", l'espai on les mascotes prenen el protagonisme. A través del còmic "Diari d'un refugi" de José Fonollosa ens hem endinsat en un refugi d'animals.

Hem acabat a Ibi per a descobrir els costums tradicionals valencians del més enllà gràcies al llibre guardonat amb el premi Bernat Capó de difusió de la cultura popular. Es tracta d'"Animetes Santes. Costums tradicionals valencians del més enllà", de José Luis Santonja.

stats