18.10.2022 | El rall

80 min.
tp

Hem començat la jornada radiofònica de hui endinsant-nos en el projecte educatiu “València per la Pau”, una iniciativa del Fons Valencià per la Solidaritat que afronta el repte d’acostar els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) a l’alumnat de diversos pobles i ciutats. Per això hem fet parada a Xàtiva, el primer municipi triat per a iniciar aquest programa.

Després el nostre joglar particular Juanfran Ferrándiz ens ha proposat un exercici d’imaginació: durant uns minuts hem sigut part d’una família de llauradors del segle XVI i les coses no ens han anat massa bé per un grup de dones que, segons diuen, són les causants de tots els mals… Ens hem apuntat a aquest aquelarre de la ‘Terra Llegendària’!

I dels aquelarres més inèdits ens hem traslladat al principi del la fi de l’època romana amb Gregorio Muelas, l’historiador que ens ha presentat el seu últim llibre, ‘El primer tetrarca’, que narra una de les èpoques menys novel·lades dels temps daurats de l’Antiga Roma.

A continuació, l’espectacle ‘Felicità’ ha arribat al nostre estudi. Es tracta d’un projecte escolar que s’inclou dins de l’última edició del festival Internacional SoXXI de Canals, i que posa el focus en la lluita contra l’assetjament als instituts.

Per últim, hem preparat els faristols per a rebre la nostra directora de banda favorita, Imma Mateu! Amb ella hem parlat amb el director artístic del Festival Ensems i el catedràtic de composició Voro García, del Conservatori Superior de Música de València .

stats