17.01.2022 | El rall diari

79 min.
tp

'El rall' ha començat el seu recorregut a la Plana. Allí, la nit del 16 al 17 de gener de 1946 un temporal de neu i fred va gelar tota la comarca. Les conseqüències d'aquest fenomen van ser devastadores per a milers de famílies que vivien de la taronja. Setanta-cinc anys després el llibre 'La gran gelada de 1946. Adversitat climàtica, crisi tarongera i primer franquisme' fa una anàlisi exhaustiva d'aquella crisi.

Com cada dilluns hem iniciat la setmana agafant forces amb un bon esmorzar. Hem rebut la visita dels nostres col·laboradors de “La ruta dels esmorzars” Joan, Arnau i Pelayo, que ens han descobert un nou lloc a Carcaixent.

En la secció “Descobrint paraules” hem conegut la iniciativa de l'àrea d'Igualtat de l'Ajuntament de l'Alcúdia de Crespins. Es tracta del calendari de dones escriptores 2022 que ha portat a terme l'empresa Alegres Delicades dins del Pla de Normalització Lingüística d'aquest poble de la Costera.

Hem tancat la primera part del programa amb les nostres “Xarrades en xarxa”, és a dir, dialogant tranquil·lament amb Pepa Guardiola, Tesa Giner i Isabel Morant, que s'estrenava hui en la secció. Com que hui és Sant Antoni hem parlat de com se celebra aquesta festivitat tan arrelada al nostre territori.

En la segona part del programa el nostre company Edu Badal de Canals Ràdio ens ha relatat quins són els actes simbòlics que se celebren hui en aquesta localitat de la Costera per a homenatjar el patró de la localitat.

I hem tancat el nostre recorregut diari a la Vilavella, la Plana Baixa, per a aprofundir en les singularitats de l'oratge d'aquesta localitat amb Vicent Ibáñez, soci d'Avamet.

Continguts

stats