16.06.2022 | El rall diari

78 min.
tp

Hui hem fet la primera parada a Godella, i amb ritmes afroamericans, ja que ho tenen tot a punt per a la nova edició del Gothejazz, el festival de música jazz que comença hui i acaba el 19 de juny. Per a conéixer tots els detalls d'aquest esdeveniment hem parlat amb la regidora de Cultura, Tatiana Prades, i amb el músic Perico Sambeat.

Amb les altes temperatures d'aquests dies, ens ha vingut de gust fer-nos un aperitiu. En aquest cas ha sigut històric, i és que Vicent Baydal, des de l'UJI, hui ens ha endinsat en la història dels exiliats austriacistes valencians del segle XVIII i la seua relació amb Menorca.

Tot seguit hem descobert el nostre “Il·lustre municipal” de hui, que ha sigut especial perquè no hem parlat d'una persona destacada, sinó d'una institució recentment reconeguda com a tradicional i consuetudinària. Ens referim, per descomptat, al Tribunal Comuner del Rollet de Gràcia de l'Horta d'Aldaia.

A continuació hem fet parada a Gandia gràcies a Escola Valenciana, ja que hui hem visitat el Col·legi Carmelites de la localitat, on el seu alumnat ens ha contat totes les iniciatives del centre, a més de detallar-nos com afronten el final de curs.

En la segona part del programa, com cada dijous, la nostra col·laboradora Elisa Moragón ens ha donat els millors consells sobre medi ambient des d'Alzira Ràdio. A més, ha detallat totes les activitats del mercat de productes agroecològics que ha organitzat l'Ajuntament d'Altea.

Per a finalitzar la jornada de hui hem parlat sobre la nostra llengua a través de la campanya “Llegir en valencià per a salvar el món”, una iniciativa de la Fundació Bromera que té com a repte promoure la sostenibilitat i els ODS a través d'onze llibres.

stats