15.12.2021 | El rall diari

77 min.
tp

Hui, 'El rall' ha fet el seu primer programa en exteriors, en concret, ens hem traslladat fins a Ràdio Manises.

Hem començat amb l'escriptora Lucía Etxebarria, que ens ha presentat 'Selene y los 4 elementos', una novel·la negra que retrata paisatges recents de la història espanyola i argentina. Amb ella hem parlat d'aquesta obra i de l'adhesió de la Mancomunitat de l'Horta Sud a la Xarxa de Municipis Lliures de Tràfic i Prostitució.

El mes de novembre Manises fou declarada Ciutat Creativa per la Unesco, i per això hem convidat hui Sara Blanes, directora del Museu de Ceràmica de Manises i José Vicente Montesa, president de l'Associació Valenciana de Ceràmica-Gremi per a conéixer en profunditat aquest element cabdal en la història i la cultura de la ciutat.

També ens han acompanyat l'arxiver municipal, Vicent Masó, i l'encarregat de l'arxiu de la Societat Musical l'Artística Manisense, José María Montesinos. Amb ells hem descobert algunes històries dels seus veïns i veïnes.

Hui també ens ha acompanyat l'alcalde de Manises, Jesús Borrás, per a acostar-nos tota l'actualitat de la ciutat i per a celebrar la declaració de Ciutat Creativa.

El nostre col·laborador Carles Galletero no ha volgut perdre's la cita a Manises. Amb ell hem descobert la gastronomia tradicional de la ciutat. A més, l'han acompanyat la fornera Laura Llorca i el gerent del Café Sant Joan, Luís Asunción.

I per a tancar el programa, hem comptat amb un dels components de Mr. Sánchez, el grup valencià de rock alternatiu que ha tret el disc 'Cinco canciones de muerte'. Es tracta d'un treball conceptual inspirat en el poema 'Llegó con tres heridas' del poeta Miguel Hernández.

stats