15.11.2021 | El rall diari

80 min.
tp

Hui en 'El rall' hem parlat dels treballs d'exhumació que s'iniciaran aquesta setmana en fosses comunes dels cementeris municipals de dos localitats de la Comunitat Valenciana: Énguera i Pego. Després de dècades d'espera i de reivindicació perquè comencen aquests treballs, que realitzarà Arqueoantro, els familiars de persones afusellades víctimes del franquisme podrien començar a vore la llum.

Per a començar la setmana amb forces hem parat molt bé l'orella a les recomanacions que ens han fet els col·laboradors de "La ruta dels esmorzars". Joan, Arnau i Pelayo ens han descobert el bar La Pizarrita, a Cullera, on van estar aquest cap de setmana i ens han dit quin va ser l'entrepà que més els va sorprendre.

Amb la panxa plena hem seguit "Descobrint paraules" i destapant curiositats de la nostra llengua. Hui la cap de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València, Imma Cerdà, ens ha parlat de la flora aromàtica.

Per a tancar la primera hora del programa hem enraonat assossegadament i dialogat amb tranquil·litat. En les "Xarrades en xarxa", amb Pepa Guardiola, Tesa Giner i Josepa Cucó, hem parlat dels diàlegs intergeneracionals.

En la segona hora hem fet una visita a Canals perquè allí s'ha cuinat el plat valencià de l'any: l'arròs negre del restaurant Brasilia.

I hem acabat a Sagunt per a aprendre amb Rafael Armengot, soci d'Avamet, les peculiaritats de l'oratge d'aquesta localitat del Camp de Morvedre.

stats