15.08.2022 | El rall

134 min.
tp

La primera parada de hui l'hem feta a les Terres dels Alforins, el paratge idíl·lic conegut com la 'Toscana valenciana' en el qual viuen del seu producte estrela: el raïm. Ens hem endinsat en elles per a fer una excursió i descobrir tots els secrets de la verema d'enguany.

Tot seguit, ha sigut el moment de conéixer els pobles i ciutats del territori valencià a través dels ulls dels seus representants municipals en 'El meu poble a l'estiu'. En aquesta ocasió ens hem traslladat a Godella gràcies a la seua alcaldessa, Teresa Bueso.

A continuació, la nostra llengua ha sigut la protagonista en 'Descobrint paraules'; hem fet parada a Almassora, on la seua biblioteca ofereix llibres d'autoaprenentatge per a preparar els exàmens dels diferents nivells de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià.

Després hem tancat la primera hora del programa fent un repàs dels esdeveniments més destacats dels municipis del territori valencià.

La segona part l'hem començada viatjant al sud, concretament a l'Albir, un nucli de població que forma part de l'Alfàs del Pi en el qual podrem conéixer nova gent i combatre la soledat gràcies a 'Happy to chat', una iniciativa en la qual ens hem endinsat.

També hem continuat parlant de forma distesa amb quatre col·laboradors, perquè les 'Xarrades en xarxa' i 'El cabàs de Galletero' s'han unit per a reflexionar sobre gastronomia, pobles i molt més. Carles Galletero, Joan Borja, Ramon Mampel i Joan Olivares han mantingut una conversa d'allò més interessant.

Per a tancar aquesta segona hora del programa ens hem traslladat a Oliva per a remullar-nos i fer front a les altes temperatures. En 'Tots a l'aigua' hem descobert totes les propostes que ens han arribat des de la seua piscina municipal.

Per a tancar el programa, ens hem sumat a un dels debats més divertits d'aquestes dates: quina és la cançó de l'estiu? Cada persona de l'equip ha seleccionat la melodia que més li recorda a aquests mesos, a més de contar les anècdotes per les quals tenen tanta estima a eixa cançó.

stats