14.10.2021 | El rall diari

79 min.
tp

El Rall ha fet hui la seua primera parada a Bigastre, a la comarca del Baix Segura. El setembre de 2020 va posar en marxa una campanya per prevenir conductes addictives, especialment l’alcoholisme. L’eina principal és un videojoc, Ciber-Unreallity, una iniciativa d'aprenentatge experiencial, dialògic i basada en el joc que emmascara un objectiu pedagògic: l'entrenament en habilitats preventives tant socials, emocionals com cognitives. Aquesta iniciativa va ser guardonada en els Premis Bon Govern de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies en la categoria 'Foment de la Salut Pública'.

La segona visita ens ha conduït a Ràdio Manises per a parlar amb l'escriptora manisera establida a Londres Lola Llatas. Aquests dies està a València, en la Fira del Llibre de Vivers, per a presentar i firmar exemplars del seu últim llibre 'El club de los hermanos pequeños'.

'L'aperitiu científic' ens ha portat hui fins a la Universitat d'Alacant, on el professor Vicent Beltran ens ha acostat la riquesa lingüística que presenta el valencià al nostre territori i les característiques dels parlars segons les comarques.

Pedreguer, a la Marina Alta, ha sigut la següent parada en la ruta de hui. Allí, Càrol, Héctor i Carme, del CEIP L'Alfàs, ens han presentat el seu poble i els projectes educatius del seu col·legi.

En la secció Veïnat animal, Yolanda Climent des de Radio Riba-roja ens ha donat bons consells sobre adopcions responsables, si volem ampliar la família.

Hem tancat el programa amb una reivindicació, la del Grup de Cronistes i Investigadors del Camp de Morvedre i Almenara que dissabte es reuniran per a tractar la necessitat de conservar i restaurar el castell-palau d'Albalat dels Tarongers.

stats