08.12.2021 | El rall diari

85 min.
tp

Hui, en 'El rall' hem conversat amb l'escriptor, antropòleg i sociòleg Joan Francesc Mira, una figura sense la qual no podríem entendre com som els valencians i les valencianes. Amb ell hem compartit una estona de ràdio i hem parlat dels temes que estan d'actualitat.

D'altra banda, com que en aquest pont molts dels emissaris, emissàries i ajudants del Pare Noel i dels Reis d’Orient estan ja revisant les prestatgeries per a aconseguir els joguets més sol·licitats, ens hem endinsat en aquest llistat. Pablo Busó, coordinador del departament d'investigació de l'usuari infantil i pedagogia d'AIJU, ens ha presentat la seua guia i els resultats dels estudis sobre hàbits de compra de joguets després de la pandèmia.

També hem rebut la visita del nostre col·laborador gastronòmic Carles Galletero, que no ha volgut perdre's la cita amb nosaltres. En aquest dia festiu, ha portat el cabàs ple de dolços i tradicions. A més hem viatjat amb ell fins a Benlloc per a conéixer una de les famílies torroneres més antigues del nostre territori.

Hui hem seguit "Descobrint paraules" i vos hem mostrat les peculiaritats que fan que la nostra llengua siga tan rica. Amb Elena Chiva, del Departament de Normalització Lingüística de l'Ajuntament de Vila-Real, ens hem endinsat en el vocabulari nadalenc i el "Tirorí", una cançó tradicional de la ciutat.

I hem seguit parlant de tradicions ja que moltes famílies aprofiten aquest pont festiu per a decorar la casa amb adornaments nadalencs com l'arbre o el pessebre. Els membres de l'Associació Betlemística del Baix Maestrat també estan immersos en aquesta tasca i ens han contat com estan omplint la localitat de Benicarló de Betlems.

stats