03.02.2022 | El rall diari

78 min.
tp

'El rall' ha visitat Albal, on hui viuen la festa del seu patró, Sant Blai. Però a més, ho fa en una data especial per a una de les danses tradicionals de la localitat, el Bolero d'Albal, que gràcies a la tasca d'investigació duta a terme pel Grup de Danses La Murta s'ha pogut datar com s’ha fet amb altres danses valencianes locals.

Seguidament ens hem fet un aperitiu científic amb María Muñoz, doctora en Biologia i col·laboradora del departament d'Història de la Ciència de la Universitat de València. Hui, concretament, ens ha parlat de les cartes dels doctors reials a l'emperador Carles V sobre la salut de la família imperial.

A continuació hem fet una parada en la jornada que la Federació Valenciana de Municipis i Províncies està fent aquest matí per a donar a conéixer tots els detalls de les novetats en la implementació de l'Estatut del Municipi Turístic, així com les noves categories que contempla: d'excel·lència, de rellevància i de singularitat.

Després hem anat fins a Aldaia. En els carrers d'aquesta localitat de l'Horta Sud es podran veure les obres guanyadores del Primer Certamen d'Art Urbà Encarna Jiménez. Es tracta d’una mostra que, amb el lema “Dona emprenedora”, pretén reconéixer el talent de joves artistes urbans.

També hem visitat l'IES Las Lomas, de la zona nord d'Alacant, on part de l'alumnat ens ha explicat el que fan al centre i el que els aporta aquesta iniciativa.

Hui també hem celebrat un aniversari molt especial: el programa de televisió 'Terra Viva' d’À Punt fa 800 programes. Hem rebut la visita del seu director, Paco Bautista, i l'actual presentadora, Àlex Blanquer, ens ha atés per telèfon. Amb ells hem sabut com elaboren els reportatges i hem descobert un fum d'anècdotes.

I hem tancat el programa parlant d'ecologia i medi ambient. En la secció “Ecosfera”, Elisa Moragón ens ha parlat d’Ares dels Oms, a la comarca dels Serrans. I és que aquest poble es convertirà en el primer municipi autosuficient del país pel que fa al consum d’energia.

stats