Joan Cogollos: “Jo comunique les meues idees de forma pacífica”

El mestre jubilat de 75 anys i activista de la PAH serà jutjat dilluns per atemptat a l'autoritat i lesions durant un desnonament.

04 de febrer 2021 - 13:51

Hui en 'El Dia À Punt' hem conversat amb Joan Cogollos, un mestre jubilat de 75 anys i activista de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca Safor-Valldigna (PAH). Dilluns el jutjaran pels delictes d'atemptat a l'autoritat i lesions, quan participava en una mobilització per a frenar un desnonament a Oliva l'any 2018. Ell es declara innocent, mentre que la Fiscalia demana un any i mig de presó per a ell.

L'activista ha explicat que en el desnonament d'aquell dia “es quedaven quatre menors al carrer, dos d'ells amb menys de 2 anys” i que es va mobilitzar amb la PAH per a “dialogar, defendre la Constitució i els drets humans, que ningú pot estar al carrer”.

L'escrit de l'acusació manté que Cogollos va causar lesions a un policia local però ell ho nega en rotund. “Jo tinc les meues idees i intente comunicar-les, però de forma pacífica. Soc partidari del convenciment amb raons, no de la força bruta”. Indignat ha emfatitzat que “no hi ha dret que les forces d’orde públic facen denúncies infundades”.

Joan Cogollos ha rebut moltes mostres de suport. Aquest divendres, a Gandia, hi ha un concert per a denunciar la situació, en què participaran artistes com Pau Alabajos, Ciudad Jara o Panxo, de Zoo.

També et pot interessar

stats