Mista, sobre l'any del triplet del Valencia CF: "Vam tocar el cel. Allò ens ha marcat de per vida"

L'exfutbolista ha parlat en Dejavú de la temporada 2003-2004, quan l’equip valencianista va fer història en guanyar tres títols, la Lliga, la UEFA i la Supercopa d’Europa

Mista, exjugador del València CF durant l'entrevista en el programa 'Dejavú' / À Punt
19 de maig 2024 - 18:17

El 2004 va ser un any inoblidable per al València Club de Futbol i per damunt de tot per a l'afició. Aquell any l’equip va guanyar tres títols: la Lliga, la Copa de la UEFA i la Supercopa d’Europa. El programa Dejavú ha fet un repàs d’aquells èxits dels valencianistes i ha parlat amb algunes de les persones responsables de fer-los. Segons l’equip de Dejavú, eixe any 2004 “La Federació Internacional d’Història i Estadística del Futbol (IFFHS) va dir que el València era el millor equip del món”, a la qual cosa l’exjugador Miguel Ángel Ferrer Mista durant l’entrevista per al programa ha respost que “per a nosaltres va ser un motiu d’orgull molt gran, l'objectiu més gran a què pot aspirar un club”. Per a Mista, darrere d’aquell triplet hi va haver “sort i també molt de treball”. 

Campió de la Lliga, el dia de la Mare de Déu

El dia de la Mare de Déu de 2004, l’equip de futbol començava les alegries i es proclamava campió de la Lliga 2003-2004. Aquella jornada va portar imatges que hui dia encara són fàcils de recordar. L’alegria era palpable al carrer i la celebració era viscuda pels aficionats i no aficionats al futbol. Unes imatges que de nou hem pogut recordar amb el capítol "El millor València de la història", de Dejavú

En aquella jornada un valent i decidit Albelda es va atrevir a vaticinar davant una afició tremendament excitada, que “d'ací a dos jornades tornarem ací amb la UEFA”. I no la va errar.  Com ha dit Mista: “en sentir a Albelda, l’afició va embogir”.

Tota l’afició a Göteborg 

I així va arribar el dia de jugar la final de la UEFA, que el València jugava a Göteborg (Suècia). Els gols de Vicente i Mista li van donar la victòria a l’equip. D’aquell partit Mista ha dit: “per a mi va ser la meua nit. És com si els reis mags em preguntaren quin desig vull que es faça realitat”. També ha dit: “per a mi va ser el partit perfecte, i no sols perquè jo fera gol, sinó perquè vam poder tancar de la millor manera una temporada que estava sent increïble”. Segons Mista, ja no es pot demanar res més. “Podem morir-nos ja molt tranquils. Vam tocar el cel. Allò ens ha marcat de per vida”.  

I encara faltava la Supercopa d’Europa

L’exfutbolista ha dit: “sempre es parla de doblet, però en realitat aquell any va ser un any de triplet”. I el 27 d’agost guanyava la Supercopa d’Europa. "Per a l’equip va suposar continuar amb la dinàmica que portàvem".

Ací pots veure el programa sencer

També et pot interessar

stats