Jorge Fijo (cap de cuina de Mitxula): “Ensaladilla i braves són dos plats que no poden faltar en una carta”

La tasca moderna de Cullera s’enfronta a dos establiments més de la Ribera Baixa per a guanyar en la categoria de millor restaurant de tradició familiar

Jorge Fijo, cap de cuina de Mitxula, i Valentina Ponce, excunyada.
Jorge Fijo, cap de cuina de Mitxula, i Valentina Ponce, excunyada / À Punt Mèdia

Jorge Fijo és el propietari i cap de cuina de Mitxula a Cullera (Ribera baixa) i té com ajudant de cuina l'excunyada, Valentina Ponce. Un madrileny i una xilena fan un equip que, com ells diuen, “busca la perfecció”. Ells dos són una de les tres parelles de professionals que participen en el primer capítol de la nova temporada del programa Cartes en Joc, que s'emet cada dimarts a la nit en À Punt Mèdia.

El programa, que en cada entrega descobreix noves maneres de cuinar i també nous establiments, ha presentat la tasca que s’autodenomina “moderna i canalla”. Al seu propietari la passió li ve de família, d’haver tingut uns pares involucrats en la professió. L'establiment busca unir qualitat, tradició i modernitat amb un servici molt "de manual”. I en la seua opinió personal, “l’ensaladilla i les braves són dos plats que no poden faltar a una carta”. I ell es veu així: "jo sempre he pensant que juguem en Champion".

Un concepte de tasca transgressor i avantguardista

La seua és una cuina creativa, fonamentada la cuina tradicional, “i adaptada a un concepte més transgressor i avantguardista”. Tot i que Jorge és el més nerviós de l’equip i Valentina aporta la tranquil·litat, el cap de cuina de Mitxula ha sabut mantindre el tempre en provar la cuina dels seus companys del concurs per tal d'analitzar sabors, textures i matèria primera amb professionalitat.

En la primera entrega, el restaurant de Cullera s’enfronta a dos restaurants més de la Ribera Baixa i així guanyar en la categoria de millor restaurant de tradició familiar de la comarca. Tres locals, el restaurant Benavent, el restaurant Mitxula i el restaurant El Rebost s’enfrotaran a taula parada.

El programa reprén el format, fonamentat a descobrir noves opcions de restauració a les valencianes i valencians enamorats de la gastronomia de la Comunitat Valenciana. Cal veure el programa sencer per a saber qui guanya en cada edició.

També et pot interessar

stats