Enric Navarro, restaurador: “Jo soc dels que fan bons arrossos, que a València no és fàcil menjar un bon arròs”

El propietari del restaurant Casa Navarro, a la Patacona d’Alboraia, s’enfronta en el programa Cartes en joc amb tres restaurants més, un de valencià i dos de catalans

Navarro va nàixer en una barraca valenciana / À Punt Mèdia

Als 69 anys, el propietari del restaurant Casa Navarro, Enric Navarro, mira arrere i es mostra molt satisfet del que ha aconseguit professionalment i en la seua cuina. “Ací tenim uns 36 tipus d’arrossos diferents”. Ell és un dels participants de l'edició especial de Cartes en joc en col·laboració amb TV3 que ha confrontat els arrossos valencians i els catalans. "La revenja de l’arròs", nom que ha rebut el programa, ha arribat tres anys després del primer duel organitzat per les dues cadenes.

Tota la vida al costat dels fogons

Enric Navarro transmet a càmera que tota la vida ha ficat passió en la seua professió. Un ofici, que com ha explicat al programa, va mamar de ben menut. “Casa Navarro la vaig muntar l’any 98”, però la relació amb la cuina venia d’abans. “Mon pare va muntar un berenador a la platja del Saler l’any 1955. Ell estava a la cuina i d’ahí ens ensenyarem”. 

El dia a dia i fer moltes paelles li permet dir: “Jo soc dels bons que fan arrossos a València, que a València no és fàcil menjar un bon arròs”. També ha dit, sense pèls a la llengua i amb orgull: “Si soc alguna cosa és gràcies a mon pare i ma mare, perquè jo no vaig estudiar i als catorze anys estava treballant. Soc dels pocs que ha nascut en una barraca”.

A banda de Casa Navarro, a la platja de la Patacona (Alboraia), els concursants que han participat en Cartes en joc han sigut La Matandeta, a Alfafar; Cal Pinxo Palau de Mar, de Carles Manresa, ubicat a Barcelona; i Ca Nuri, de Jordi Noguera, a la Barceloneta.

Ací pots veure el programa sencer:

També et pot interessar

stats