Elena, la concursant de 'Cartes en joc' que fa 14 anys que no menja una paella valenciana per portar-li dol al seu avi

La cap de sala del restaurant La Matandeta d'Alfafar ha fet una excepció per a tastar el plat d'un dels seus contrincants

Elena, de La matandeta, mira cap a dalt buscant el seu avi, mentre brinda / À Punt Mèdia

El menjar, les aromes i els sabors de tant en tant remouen records d’infantesa. És el que li ha passat a Elena Gálvez Baixauli, cap de sala del restaurant La Matandeta. Una de les participants del programa Cartes en joc que ha enfrontat restaurants valencians i catalans en un crossover amb la versió de TV3 del programa. 

En un moment de l'espai, i quan es disposaven a provar la paella valenciana cuinada per Enric Navarro, propietari del restaurant Casa Navarro (platja de la Patacona, Alboraia), la cap de sala ha dit amb molt de sentiment: "Jo us volia dir una cosa. A ma casa, el meu iaio era el cap dels arrossos, va morir fa catorze anys i jo no he tornat a tastar una paella valenciana des que ell va morir. Hui, per a defendre la terreta i perquè es conega el que és un arròs valencià, hui aquest dol me’l llevaré".

Com que els seus acompanyants a la taula no esperaven l'eixida de la valenciana, el conductor del programa Jordi Garrido ha trencat el silenci creat i ha demanat un brindis per Elena i per a la resta. I en dir “fem un brindis”, el propietari del restaurant Ca la Nuri, Jordi Noguera, conscient del moment delicat que travessava Elena, ha dit: “Per la família”. Cal veure al programa per a comprendre la intensitat amb què Elena ha viscut els minuts abans de provar, de nou, una paella valenciana. Com ha brindat, com ha mirat al cel, ha agafat la medalleta i ha recordat el seu avi.

Quatre restaurants participants

"La revenja de l’arròs", nom que ha rebut el capítol, ha arribat tres anys després del primer duel organitzat per À Punt i TV3.  En aquesta ocasió els concursants que han participat han sigut Casa Navarro, a la platja de la Patacona (Alboraia) i La Matandeta, a Alfafar. I des de Catalunya han participat Cal Pinxo Palau de Mar, de Carles Manresa, ubicat a Barcelona; i Ca Nuri, de Jordi Noguera, a la Barceloneta.

Ací pots veure el programa sencer:

També et pot interessar

stats