Les falleres majors de València visiten À Punt

'A la Ventura' ha parlat amb Carmen Martín i Nerea López per a saber com han viscut els primers moments de nervis i emoció i com encararan el seu regnat 

Aquesta vesprada es durà a terme proclamació de les Falles 2022. L’event es podrà seguir en directe per À Punt Media amb el programa Bona Vesprada que connectarà amb l'Hemicicle de l'Ajuntament. / A la Ventura
14 d'octubre 2021 - 14:07

No fa ni vint hores que Carmen Martín (24 anys), de la falla Poeta Alberola-Totana, i Nerea López (11 anys), de la falla Enginyer Josep Sirera-Pius IX, van ser elegides fallera major i infantil de València per a l'exercici del 2022. El programa A la Ventura ha parlat amb elles per a saber com han viscut aquests primers moments de nervis i emoció i com encararan el seu regnat.

Carmen Martín té 24 anys i el seu somriure fa honor a la seua professió: odontòloga. La màxima representat de la festa pertany a la falla Poeta Alberola–Totana, del sector Olivereta. Amb els ulls plens d'il·lusió i emoció, la nova fallera major de València, la primera després de la pandèmia, ha volgut destacar l’exercici de responsabilitat individual dels falleres i falleres en la celebració de les falles al setembre.

“Les falles de Setembre del 2021 han sigut un exemple de responsabilitat de tots els fallers i falleres, esperem que les de 2022 siguen un exemple d’il·lusió, celebració i festa.” Carmen Martín - Fallera major de València 2022

El director general d’À Punt Mèdia, Alfred Costa ha volgut donar la benvinguda a les màximes presentats de la festa i ha fet entrega d'un ram de flors a l'arriba de les falleres majors a les instalacions del Centre de Producció de Programes de Burjassot.

 El director general d’À Punt Mèdia, Alfred Costa i Benjamín Marín, director de Comunicació i Publictat d'À Punt, han rebut Carme Martí i Nerea López aquest matí en À Punt Mèdia.
El director general d’À Punt Mèdia, Alfred Costa i Benjamín Marín, director de Comunicació i Publictat d'À Punt, han rebut Carme Martí i Nerea López aquest matí en À Punt Mèdia. / A la Ventura

La possibilitat de que les falles puguen tindre un representat de la festa masculí és una realitat que pot estar a prop. Carme assegura que és un tema que genera molta “controversia” però assenyala el respecte per la festa com a eix fonamental de convivència amb tots els punt de vista. “Mentre que siga amb responsabilitat i l’amor per la festa, tot és possible”, ha explicat.

D'altra banda, Nerea López, de la Falla Enginyer Josep Sirera - Pius nové, del sector la Creu Coberta, és la fallera major infantil 2022. El seu nom va ser el primer que vam conèixer vora les 19.20 de la vesprada d'ahir. De Bocairent, té 11 anys, estudia sext de primària i toca el piano i el violí. Porta amb orgull ser la primera vegada que esta falla de la Creu Coberta empara la màxima representant de la festa.

Amb una vivesa especial en la seua mirada i ulls que parlen ha cofessat amb tendressa a Marta i Mathies com ha viscut aquestes últimes hores de nervis:

“No he pogut dormir en tota la nit, pensant que sóc la fallera major infantil” Nerea López - Fallera major infantil 2022

Aquesta vesprada es durà a terme proclamació de les Falles 22, la segona part de l'acte que forma la trilogia, junt al nomenament i l’exaltació que se celebra al gener. Amb molt secretisme pel que fa a la indumentària, Carmen explica que acara aquest acte com un “regal que li han fet els valencians’.

L’event es podrà seguir en directe per À Punt Media amb el programa Bona Vesprada que connectarà amb l'Hemicicle de l'Ajuntament. 

També et pot interessar

stats