El matemàtic Santi Cremades: "La nova normalitat podria arribar a partir de la segona setmana de febrer"

El professor de matemàtiques de la Universitat Miguel Hernández d'Elx en declaracions a 'A la ventura' ha pronosticat un pic de contagis els pròxims quinze dies i una ràpida baixada al final de gener

El matemàtic Santi Cremades en 'A la ventura' / À Punt Mèdia
10 de gener 2022 - 15:05

La nova onada amb òmicron encara no ha arribat al màxim nivell de contagis. S'espera que la xifra encara continue pujant. "El nivell màxim podria donar-se entre aquesta setmana i la que ve, és a dir, entre aquesta setmana i la del 17 de gener" ha dit el professor de matemàtiques de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, Santi García Cremades, en declaracions al programa A la ventura.

Però el matemàtic també ha donat una bona notícia. Ha dit que la "nova normalitat" -referida a aquesta nova onada i a la incidència d'òmicron- podria presentar-se entre final de gener i principi de febrer.

"Des de final de gener podríem estar en xifres molt baixes d'incidència, per davall dels 200 i 100 casos (per cada 100.000 habitants)". Unes conclusions a les quals el matemàtic arriba arran de l'experiència prèvia d'altres països. Pel que fa a les xifres a Espanya el matemàtic ha explicat que febrer portarà bones notícies.

Les declaracions de Cremades són encara més sorprenents pel moment en què les ha fetes, quan la incidència acumulada està en una punta important, amb més de 2.100 casos per cada 100.000 habitants. "És veritat que sembla difícil creure que en febrer tindrem xifres tan baixes, però és l'experiència prèvia la que ens permet donar aquestes bones xifres".

"Des de finals de gener podríem estar en xifres molt baixes d'incidència acumulada, per davall dels 200 i 100 casos Santi Cremades - Matemàtic de la Universitat Miguel Hernández d'Elx

Apel·la a la responsabilitat ciutadana

En aquest sentit, Santi Cremades també ha dit que això serà així si la ciutadania es mostra responsable. Per contra, "si es produeix un moviment caòtic de la població, si ens dispersem massa, si no seguim les mesures de seguretat, tot podria canviar... ". Però si seguim amb l'actual tendència, i si en l'àmbit educatiu hi ha contenció, és probable que tornem a xifres molt baixes d'incidència acumulada.

També et pot interessar

stats