Els selfies mortals: un problema de salud pública

379 persones han perdut la vida en tot el món quan es feien una autofoto

Cada volta hi ha més adolescents i joves que es posen en perill per a fer-se una autofoto arriscada / A la Ventura
A la Ventura
28 d'octubre 2021 - 14:55

Els selfies mortals ja són un problema de salut pública. En el programa A la Ventura hem conegut el resultat d’un estudi d'una fundació especialitzada en medicina tropical i del viatger que alerta que des de 2008, 379 persones han perdut la vida al món quan es feien una autofoto. Això suposa que mor així una persona cada tretze dies. Segons l’estudi, l'edat mitjana és de 24 anys i en el 57,7% dels casos les víctimes són homes.

Espanya, entre els deu països amb més morts

L'Índia és el país que comptabilitza més morts per fer-se selfies. De fet, el Taj Mahal apareix també en el rànquing de llocs turístics on més morts hi ha hagut per aquest tipus d’accident. La segueixen els Estats Units, on les cascades del Niàgara són el teló de fons d'aquestes autofotos fallides. Espanya ocupa la sexta posició en la llista.

La dictadura del 'm'agrada'

Mathies Muñoz també ha recordat el cas de la turista ucraïnesa que va morir el mes passat a Benidorm.

Tanmateix, a l'estat espanyol hi ha altres casos, com ara la tragèdia l'any 2016 en què una turista xinesa de 25 anys va morir intentant fer-se un selfie a Conca. En aquest cas, el perill va ser el terreny escarpat, però en la majoria dels casos l'altura és el vertader factor de risc. En moltes situacions, buscar la millor foto des d'un gratacel pot ser sinònim d'una experiència que no es podrà ja compartir. Ni en xarxes ni amb ningú.

També et pot interessar

stats