Els bombers rescaten dos homes que s'havien quedat atrapats en dues casetes al delta del riu Palància

Els efectius del Consorci Provincial de Bombers de València s'han vist obligats a activar el rescat aeri, per com de fort baixaven les aigües del riu, al seu pas per Sagunt

Rescaten dos homes al delta del Palància / Consorci Provincial de Bombers

Dos homes havien quedat aïllats al delta del Palància, per la crescuda de les aigües. L’últim ha sigut rescatat al voltant del migdia. I poc abans del rescat l’equip d’A la ventura ha pogut parlar amb ell.

Efectius del Consorci Provincial de Bombers de València han activat l’operatiu de rescat aeri i han descartat altres opcions de rescat, per com de crescudes baixaven les aigües del Palància. 

En l'operació de rescat –segons fonts del Consorci Provincial de Bombers de València– han treballat els bombers de Sagunt, GERA (Consorci Provincial) i un mitjà aeri de la Generalitat.

Moment d'un dels rescats
Moment d'un dels rescats / Consorci Provincial de Bombers
Moment en què l'equip de salvament en altura rescata l'home, al delta del Palància
Moment en què l'equip de salvament en altura rescata l'home, al delta del Palància / À Punt Mèdia

Segons ha relatat Pau Ivars, de l’equip d’A la Ventura, el càmera José Luis Ferrín ha pogut captar el moment en què es produïa el rescat. Imatges en exclusiva d’A la Ventura, ja que era l'únic mitjà de comunicació present a la localitat. Les imatges han mostrat l’equip de salvament en altura portant la segona persona rescatada. 

L’home havia quedat atrapat en una caseta que es troba al llit mateix del riu. Els bombers li han indicat que pujara a la teulada de la caseta i esperara el rescat.  L’equip d’A la Ventura ha pogut parlar moments abans del rescat, i deia que no sabia què fer, que estava tot envoltat d’aigua. 

El primer dels homes rescatats, amb jaqueta verda, ha eixit pel seu propi peu de l’helicòpter. Igual que el segon d’ells.

El primer rescatat, de verd, ha pogut eixir de l'helicòpter pel seu propi peu
El primer rescatat, de verd, ha pogut eixir de l'helicòpter pel seu propi peu / Consorci Provincial de Bombers

Un altre problema amb què s'ha topat el Palància en arribar a la mar, ha relatat Pau Ivars, és que s'ha trobat una mar embravida que ha espentat les aigües cap a dins de nou. I el primer camí d’eixida que ha buscat el riu ha sigut pel mig del passeig de la localitat i ha inundat part de l’avinguda del Mediterrani, tot per a poder eixir cap a la mar. 

Imatges de primera hora de la vesprada del riu travessant el passeig cap a la mar
Imatges de primera hora de la vesprada del riu travessant el passeig cap a la mar / À Punt Mèdia

També et pot interessar

stats